Julakörven!

En dag i november så är det dags att göra årets julkorv. Den görs efter ett gammalt recept och innehåller förutom blandfärs, salt, vitpeppar, kryddpeppar, malen gul lök och vatten.

Förberett för korvtillverkning!

Förberett för korvtillverkning!

Det här med att göra korv är ju egentligen inte speciellt svårt men det är i alla fall ett hantverk. Ett hantverk och en tradition som helst bör fortleva och därför är jag så glad att mina och min systers barn är intresserade av att lära sig detta, så att traditionen kan bevaras genom generationerna. Förra året så var det kusinerna Sanna och Linnea som stod för i stort sett hela tillverkningen av korven.

.Färsen ska kryddas

Mormor Ingrid såg till att färsen blev bra blandad och kryddad och hon såg till att fjälstrena klipptes i lagom långa bitar, nämligen en halv meter per styck.

Sen var det bara att sätta igång och det är ju alltid lite ovant i början om man bara gör det en gång per år men man är snart inne i ruljangsen och nu var vi tre generationer Sandaler som körvade för fullt. I ärlighetens namn så var jag mest statist och fotograf denna gången.

Full ruljangs!

Full ruljangs!

Många goda korvar blev det och julen är räddad!

Klart för frysen.

Klart för frysen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s