Banana Bistro

Jag hade sett Bistro Bananas skymta förbi i någon reklam från ”Allt Om Stockholm” så jag gick in på Bananas hemsida för att titta mera. Jag blev lite nyfiken, det lät gott och mysigt, så första kvällen i Stockholm bestämde jag mig för att vi skulle besöka Bistro Bananas på Skånegatan 47.

Welcome till Bananas!

Sagt och gjort, vi letade oss fram till Bananas. I november blir det ju mörkt redan vid 17-tiden och då ser det så himla mysigt och varmt ut där inne i restaurangen.

Menyn

När jag tittade på menyn så kändes det genomtänkt och genuint, man kan välja att äta antingen pizza eller andra huvudrätter. Jag började med att beställa en pizza och medan vi väntade på maten så fick jag in en god öl.

Pivo

Den vackra pizzaugnen står ganska centralt i restaurangen och sprider hemtrevnad och goda dofter i lokalen.

Öppen eld är alltid hemtrevligt

Henrik beställde in en citronstekt gös med bakad fänkål och belugalinser. Medan vi satt där och väntade på vår mat så fylldes restaurangen på med fler och fler gäster denna novemberonsdag. Bananas tar inte upp bordsbeställningar så det är bara att passa på att gå dit när tillfälle ges.

Rosa!

Vi fick in en liten aptitretare före maten.

Smått & gott!

Sen var det dags för maten att komma in på bordet. Min pizza var en av de godaste jag har ätit. Fyllningen bestod av en fänkålssalsicca, buffelmozzarella, scamorza som är en rökt ost och massor av ruccola vilket jag gillar väldigt mycket!

Pizza med fänkålssalsicca. Fantastiskt god!

Mmmm, mjuk och len pizza, frasiga kanter och tunn fin botten. Fänkålen i salsiccan var en riktig smakhöjare och ostarna var milda och krämiga. Jättegott! Henrik var också nöjd med sin fina fisk.

Citronstekt gös, bakad fänkål, tomatvinägrett och belugalinser

Ja, det var en riktigt bra kvällsmat i Stockholmsterräng och jag kommer säkert hit igen och prövar fler av de goda rätterna på menyn. Det var väldigt välkomnande och trevlig stämning i restaurangen och både unga och gamla samlades här inne denna förkväll.

Mysigt i fotogenlampans sken!

Tack för i kväll, Bistro Bananas! Vi känner oss väldigt nöjda med god mat, gott bemötande och trevlig miljö!

Hej då för denna gången Bananas!