Mat i Gävle

Jag har många bra matminnen från Gävle med omgivningar, bland annat från Wahlströms Fiskkrog i Utvalnäs någon mil från Gävle på väg ut mot Bönans fiskeläge. Där var vi några gånger och åt gott. Restaurangen ligger precis vid Östersjön vid en jättefin liten vik och på soliga dagar är det helt fantastiskt att sitta ute på terrassen och må som en prins av all god mat och dryck.

Inne i Gävle centrum ligger Church Street Saloon och det är en speciellt ställe med lite annorlunda atmosfär. När man kliver in där så hamnar man mitt i vilda västern och jordnötsskalen knastrar under skosulorna när man går. Man kan få sig en rejäl köttbit till livs om man är hungrig och de har ett stort utbud av rätter för alla smaker. Chansen är stor att man också får höra en hel del country- och gospelmusik.

Ett annat ställe som är lite utöver det vanliga är Annas Kafé och Kök som du finner i Hedvigs trädgård. Ett mycket charmigt ställe under alla årstider. ”Hedvigs Trädgård” är en handelsträdgård med snittblommor, krukväxter, presenter och lite annat smått och gott och dessutom har de fina inspirationsträdgårdar. Mitt i detta finner du ”Annas Kök” och om du har tur och är där en härlig sommardag så kan du sitta på deras fina uteservering mitt i blomsterprakten och njuta av den goda och vällagade maten.

Jag måste i sammanhanget också nämna Restaurang Huseliiharen som ligger på väg ut mot Engeltofta där vi åt en fantastisk stekt röding med stuvad färskpotatis en vacker sommardag för några år sen.

Om man kommer fram till Gävle vid en sådan tid så man ska äta lunch så ligger det mitt i centrum, en galleria som heter Gallerian Nian. På andra våningen där så finns det en mycket sympatisk servering där man har en stor ”matsal” i mitten och runt om kan man välja mat från olika kök och det konceptet gillar jag mycket. Om någon i sällskapet är sugen på husmanskost, någon annan pizza, en tredje thaimat eller kanske bara en fika så kan man handla sin mat där man behagar och sen sitta tillsammans och äta. Mycket trevligt och jag gillar’t!

Detta blev en liten utläggning om matminnen från Gävle. Åk dit och ät, vettja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s