Lite om vem jag är

Jag är Anette Sandahl och bor vid Västerhavet strax norr om Varberg tillsammans med mannen i mitt liv. Våra barn, Henrik och Sanna, har flyttat ut men de bor just nu båda två i närheten och det är guld värt.

Hos oss bodde alldeles nyss också hunden Ozzy, vår hamiltonstövare som skulle fylla 15 år i april. Han var världens snällaste kille men han blev hastigt sjuk sista helgen i februari och han fick avsluta sitt liv hemma på sin filt med oss andra runt omkring sig. Han är mycket saknad. Det är tråkiga och svåra beslut att ta även om man vet att det är det enda rätta.

Här bor också katten Lukas som snart är 21. Han är katt för sin hatt och kallas allmänt för Ers Majestät.  Hundar har ägare – katter har tjänstefolk! 🙂 Vår yngsta familjemedlem är en ung hamiltonstövare som lyssnar till namnet Nexus. Han har redan hunnit bli 3,5 den snyggingen, och artar sig till att bli en riktigt vass harjägare.

20161222_104108-1-1

Våra solstrålar! Vi glömmer dig aldrig, Ozzy!

Jag är kock och jobbar på Peder Skrivares Gymnasieskola i Varberg. På skolan alternerar vi sex kockar mellan att laga huvudkomponenten till våra 3.000 matgäster, att jobba i dietköket där vi lagar specialkoster , i det vegetariska köket där lagar vi vegetariskt och  och vegankost varje dag och i salladsköket där vi varje dag jobbar på att skapa en fin och varierad salladsbuffé..

20160929_075315

Specialkost-spisen på skolan en dag när det ”bara” är soppa. ;D

På somrarna kockar jag på Strömma Farmlodge, där ägarinnan Marina driver ett Bed & Breakfast, en butik och ett välbesökt café med idel hembakade goda bakverk, mackor och lite annat matnyttigt. Det drivs också en köttbutik där man kan köpa gårdens egna kött och mycket annat smått och gott. Vi öppnade även upp restaurangen Haket  sommaren 2018. Där kan man få sig en god matbit och till och med ett glas öl eller vin om man så önskar.

Det sprudlar ständigt av roliga framtidsplaner och idéer på Strömma och under somrarna så fylls gården med bröllopsyra och då gäller det att laga kärleksfull mat till våra brudpar och dess gäster. Några konserter rivs det också av på Strömmas utescen på sommarkvällarna.

IMG_20180717_233610_182 (1)

Sommaren 2018 hade vi besök av Lena Ph. En fantastiskt bra, proffsig och snygg konsert! Dessutom förgyllde Oskar Linnros, Magnus Carlsson och Amason några härliga sommarkvällar. I somras spelade Linnea Henriksson, Markus Krunegård och hårdrocksbandet Mustasch! 

Jag har jobbat i kök på äldreboenden, förskolor och skolor i närmare 40 år så jag vågar nog säga att jag har ganska bra koll på min del av matlagningsbranschen. Jag har lärt mig yrket från grunden genom att jobba i många år och genom mitt brinnande intresse och min lust att hela tiden hålla mig ajour med vad som pågår i matlagnings-Sverige.

Detta är inte bara ett jobb utan också ett livslångt intresse. Det är spännande med skapandeprocessen och hantverket. Det är roligt och inspirerande med alla dessa råvaror som under våra händer blir förvandlade till nyttiga, smakrika och färgsprakande rätter. Det är intressant att följa de nya rönen som kommer kring till exempel specialkoster som är en stor del av vår vardag i skolans värld. Och – det blir aldrig statiskt – det kommer hela tiden nya trender, nya råvaror och ny inspiration från hela världen.

En reaktion på ”Lite om vem jag är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s