Melanders Fisk

När jag kom till Stockholm en dag i november och skulle bo nära Medborgarplatsen så låg det nära till hands att jag tittade in på Saluhallen där. På bottenvåningen fann jag Melanders Fisk och då behövde jag inte fundera mera på var jag skulle luncha.

Fina fisken!

Jag fick min plats i den ljusa och öppna restaurangen och jag hade inga som helst betänkligheter om vad jag skulle beställa in även om det var mycket som lät väldigt gott. Detta var dagens meny, onsdagen 4/11.

Mmm...meny!

Medan jag väntade på Havets Wallenbergare så fick jag in en generöst tilltagen korg med gott bröd och till det äkta smör.

Gott bröd

Sen kom huvudrätten in med sina klassiska smaker och tillbehör. Även denna portionen var generöst tilltagen och vacker att se på. Både moset och fiskbiffarna hade fantastiskt lena och goda smaker! Ärtorna hade fått sällskap av finhackad lök och skålen med härliga sötsyrliga lingon och den lilla citronklyftan gav karaktär åt anrättningen.

Havets Vallenbergare med klassiska tillbehör.

Åh, vad det var gott! Jag gick väldigt nöjd från restaurangen mot vidare matmöten i huvudstaden. Det är härligt att vara en smaknörd!

Sååå gott!

Melanders har också en bakficka i Söderhallarna där man kan ta sig något att äta och dricka och så finns det en delikatessdisk där man kan köpa med sig massor av godsaker hem. Det gjorde vi en av kvällarna i huvudstaden.

Melanders!