Restaurang Ester

Vi satte oss på tåget och åkte norrut till Kungsbacka igår. Temperatur-regleringen på tåget hade gått sönder så det var änna svettigt men som tur är så går det ju rätt fort att åka de milen med tåg.

Du kan läsa om Restaurang Ester här på bloggen från tidigare i vår, men jag ska presentera den goda maten vi åt igår. Vi började med en helt ljuvlig liten cocktail med Chili- och mangomarinerade räkor. Till den serverades det bröd och en dip.

Mycket goda chili- och mangomarinerade räkor

Mycket goda chili- och mangomarinerade räkor

Den var saftig och fin med lagom hetta och goda räkor. Till den drack vi en ljus lager från Tjeckien, Gambrinus.

Till huvudrätt tog jag en Grillad foccacia-sandwish med oxfilé, dijonmajonnäs, pesto och grönsaker.

Maffig rätt!

Maffig rätt!

Det var gott, absolut! Inget fel på smakerna men jag tyckte kanske att brödet var lite för tjockt skuret och lite för lite grillat. Köttet var saftigt, välkryddat, mört och gott och tillbehören var fräscha och goda. Jag blev rekommenderad ett rött vin från Italien, Doppio Passo hette det och är ekologiskt odlat av druvan Primitivo. Det var fruktigt, smakrikt, lent och gott.

En annan rätt som togs in vid vårt bord var Rödingfilé med basilika- och citronsås, handskalade räkor, sparris och färskpotatis. Så här vacker var den:

Fräsch rätt med röding

Fräsch rätt med röding

Jag smakade inte på denna rätten men den som beställt in den var väldigt nöjd med sitt val! När vi var mätta och nöjda lämnade vi trevliga och vänliga Ester’s för denna gången. Servicen och bemötandet var jättebra. Personalen på Ester är alltid trevliga, proffsiga och glada och matsalsmiljöerna är väldigt vackra och genomtänkta!

Det var en ljum och skön sommarkväll och på uteserveringen hos Ester’s granne, King’s Hill var det musikquiz med en skönsjungande trubadur. Vi tog en öl där innan det var dags att promenera tillbaka till tågstationen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s