19 Glas

Tåget rullade in till Stockholms central på utsatt tid denna snöiga novemberkväll, jag installerade mig i min hyrda lägenhet i Gamla Stan och gav mig sen ut på en liten promenad i vinterlandskapet.

Jag började bli lite hungrig och då är ju Gamla Stan en bra plats att vara på för här vimlar det av bra restauranger och caféer. Jag hade hört att det kan vara svårt att få bord på Restaurang 19 Glas på Stora Nygatan men när jag fick syn på skylten så gick jag ändå in och kollade läget.

20161108_191728

Jodå, denna snöiga tisdagskväll så fanns det en plats för mig vid ett av de höga borden inne på 19 Glas! Det var en varm, välkomnande och vänlig atmosfär att komma in och jag valde att beställa in en dovhjortkorv med surkål och senap. Den serverades på ett gott surdegsbröd och var toppad med fint riven smakrik ost. Mycket gott!

20161108_184635

Korv av dovhjortkött med goda tillbehör.

Korven var saftig och god och det var mycket fina kombinationer med det mjuka, lite sega brödet, den lagom starka senapen, syrlig sval kål, den saftiga korven och så den finrivna osten med god smak. Toppen var ordet! Till detta blev jag rekommenderad en öl, nämligen en Örebro Bitter från Närke Kulturbryggeri.

20161108_183413

Ett glas öl på 19 Glas!

Det var en smakrik och god öl med tydlig beska och liten sötma, en sådan där öl som nästan är som en liten måltid, som man blir mätt av. Den passade perfekt till korven och dess tillbehör. Jag satt kvar en stund och bara njöt av att vara mitt i vimlet, språkade lite med personalen och mådde bara väl.

20161108_183702

En liten aptitretare innan maten, gott surdegsbröd och smör från Järna Mejeri.