Pane Vino på Södermalm

Efter en hektisk dag med jobb, tågresa och en låååång kvällspromenad i Stockholmsterräng så smet vi in i baren på Pane Vino på Brännkyrkagatan. Vi hade redan ätit så vi tog bara varsitt glas vin innan vi skulle gå till hotellet och sova innan morgondagens rafflande final i Bocuse d’Or.  Vi fångades av den fina atmosfären inne på restaurangen. Det var så gott som fullsatt och folk vid borden såg förväntansfulla och nöjsamma ut. Den pigga och effektiva personalen såg också ut att ha roligt på jobbet och såg ut att trivas med varandra och det var fullt ös innanför disken.

Innan vi gick så bestämde vi oss för att boka bord här på den Italienska restaurangen Pane Vino kommande kväll och vi bestämde att om Sverige och Tommy Myllymäki hade tagit hem guldstatyetten i matlagnings-EM till Sverige så skulle vi kosta på oss champagne.

Så blev det!

Vi firar med champagne!

Vi firar med champagne!

Efter en stund blev vi visade till vårt bord vid fönstret och det kom en glad och sprudlande tjej som tog upp vår beställning. Vi tog in varsitt glas vin och beställde in två förrätter som vi delade på. Två smaknördar som vi måste ju analysera och diskutera varenda liten detalj på tallriken. Men först kom det in ett gott bröd. På bordet stod det en flaska med en otroligt god och fräsch olivolja som vi sprinklade över brödet tillsammans med lite salt. Yummi!

Foccacia som den ska smaka

Gott bröd!

Våra båda förrätter kom in och vi blev inte besvikna! Det var en härlig tallrik med egenimporterad buffelmozzarella, picadillytomater, basilika, parmaskinka och balsamico. Mozzarellan var så mild och god men ändå med en härlig karaktär, tomaterna hade en liten fin syra och värme i sig och med parmaskinkan och balsamicon som ackompanjemang så blev det en skön serenad i munnen!

Härliga smaker!

Härliga smaker!

Tyvärr så blev fotot på den andra förrätten inte bra men jag ska beskriva den. Den bestod av en smakrik salsa av tomat och borlottibönor med fina bitar av salsicca i. I detta lite mascarpone och på toppen en halstrad pilgrimsmussla. Ljuvliga smaker! Jag kunde ätit mer!

Interiör från Pane Vino

Interiör från Pane Vino

Till huvudrätt tog vi varsin pizza, jag är lite svag för den typen av pizza som man får på Italienska restauranger. Jag gillar pizza överlag i och för sig, men de här lite fräschare varianterna är godast. På min pizza låg det bresaola, tomat, mozzarella, parmesan, ruccola, olivolja, citron och balsamico och på Karlssons fanns det frukter från havet, musslor, pilgrimsmusslor, calamari, scampi och så cocktailtomater, vitlök, citron och persilja och olivolja.

Hjärtinnerligt gott!

Hjärtinnerligt gott!

Gott! Kanterna var så där härligt sega och frasiga på samma gång och det var bara att sätta igång och njuta. Efter det var vi mätta och belåtna men jag tog ett glas svalkande och gott vitt vin till. Karlsson köpte med sig en flaska av den goda olivoljan hem och det var ett bra val för den var makalöst god.

Ännu en fin matupplevelse i huvudstaden var till ända och vi gick nöjda och tillfreds de få stegen ”hem” till vårt mysiga rum på Hellstens Malmgård ett stenkast bort.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s