Hotell Havanna, Varberg

Så här beskrivs hotellet på dess egen hemsida ”Ett hotell som blandar Varbergs kurortstradition med det varma och sinnliga som är Havanna och Kuba”.

På Havanna kan man välja att gå på romprovning och det finns ett stort utbud av handrullade cigarrer för den som önskar ta plats i hotellets röksalong. Det finns också ett förunderligt vackert spa på Havanna. Under hotellet har det grävts ut en underjordisk våning och där finns ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway.

IMG_20160404_201533

Denna aprildag nöjde vi oss med att besöka den mysiga och ombonade restaurangen. Till förrätt valde vi en klassiker som vi ätit tidigare på Havanna och som är ett säkert kort. Toast Skagen.

IMG_20160404_193902

Vackert och gott! En frasig, smörstekt toast och på den en god och generös räkröra. Den lilla rosa spegeln på tallriken var en ganska söt bärsås som bröt av och var mycket god till de lite mer salta och svala smakerna på tallriken. Efter det valde jag att smaka stekt ankbröst.

IMG_20160404_204356

Timjan- och sockerstekt ankbröst med rödlökschutney, smålök, sidfläsk, svamp och potatispuré. Det fina, rosastekta ankbröstet var mört och gott. Rödlökschutneyn på botten av tallriken lyfte smakerna med sin lilla sötma och syrlighet och det rökta sidfläsket satte också sin karaktär på anrättningen. Det var jättegott men jag hade dock önskat lite mer grönsaker på tallriken.

Vi hade först inte tänkt att äta någon dessert men jag blev lite sugen på något friskt till avslut och beställde in en ljuvligt sötsyrlig sorbet med smak av frukter från sydliga breddgrader.

20160404_191403-1

De andra i sällskapet valde att ta in kaffe och en romtryffel.

20160404_191350-1-1-1

Oj, vilken god måndag detta blev! Många fina smaker och vackra uppläggningar bjöds vi på på Hotell Havanna. Dessutom bjöds vi på fin och trevlig service!