Jul och vår på samma dag

Nej, jag har inte blivit spritt, språngande galen fast man lätt kan tro det. 🙂

Strax före jul så var vi på tårtkurs med jobbet. Vi var hos en duktig bagerska som lärde oss att göra fina dekorationer och så fick vi montera ihop varsin snygg prinsesstårta enligt konstens alla regler. Bottnarna var redan bakade och fyllningarna var förberedda men resten gjorde vi själva med instruktioner från bagaren. Vi hade en rolig kväll med en del skratt och andra lustigheter. Så här blev resultatet.

Jultårta

Jultårta

Snygg va? Jag är i alla fall stolt över att ha gjort en såpass tjusig skapelse!

I alla fall så var det inte läge att äta tårtan just då så den åkte in i frysen och där har den legat tills nu. Idag kom mor och far på besök med utlovat tårtkalas och de hade inte något emot att det var lite juligt på kaffebordet. Visserligen så kändes det lite skumt att bjuda på en tårta med tomtar på i slutet av februari men den var fantastiskt god med sina fyllningar av hallon, choklad och citronmousse och marsipandekorationerna var lika goda som snygga. Dessutom passade det ju att servera Prinsesstårta just idag på prinsessan Estelles födelsedag och med en nykommen liten svensk prinsessa på andra sidan Atlanten.

Jul på köksbordet, alltså. Utanför var det vår och 8 grader varmt. Det är ju också lite knasigt så här tidigt på året. Men de här sötnosarna har kommit upp och blommar så vackert och det är verkligen ett härligt vårtecken!

Krokusar bland höstlöv

Krokusar bland höstlöv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s