Regnbågsmorötter

Igår fick jag rycka in och jobba på en förskola eftersom gymnasieköket var stängt för att det var en klämdag. Det är roligt och mysigt att göra något annat jobb än det man brukar nån gång emellanåt och så är det alltid kul att möta nya människor i alla åldrar. Man lär sig alltid något nytt och får se andra rutiner än dem man mött tidigare.

Det var en solig och fin, om än lite kylig dag och det var en jättetrevlig förskola med snäll och hjälpsam personal och söta, glada barn. Det var ju som sagt en klämdag så det var inte så många barn på plats och därmed var det inte så stressigt och det är ju bra när man är helt ny på ett ställe.

En liten flicka hade tappat bort sina strumpor i lekens virvlar så hon dansade in i rummet där jag gick och städade och jag hjälpte henne att leta efter dem och fann dem till slut. Då sprang hon glad ut till sina kompisar och jag hörde att hon sa -Det var den fröknen som städade som hittade dem! Så städfröknen den dagen, det var jag det. 🙂

Sen var jag matfröknen och serverade bland annat små söta, goda morotsslantar till lunchen. Huvudkomponenten av maten, alltså kött och sås samt specialkoster,  kom med bil från ett tillagningskök och chauffören som körde maten var en mycket trevlig man som jag pratade med en stund om ditt och datt. Det är alltid kul att språka med människor, både med nya och gamla bekantskaper.

Snygga, söta och goda slantar!

Snygga, söta och goda slantar!

Till lunch blev det, förutom morötterna, klyftpotatis, fläskstek, en god grönpepparsås, gurkstavar och paprikastrimlor och så lite tunna apelsinskivor. Det är alltid fräscht och gott med citrus till eller efter maten och apelsinerna är fortfarande saftiga och fina.

Ett år köpte jag en påse frö och sådde just morötter i olika färger. Jag fick EN (1) morot av den sådden! En vit. Resten gnagde mördarsniglarna i sig… om de nu gnager eller hur de bär sig åt när de äter, de glupska typerna. Jag har förresten inte sett en enda mördarsnigel ännu i år trots att här har varit torrt och varmt. Hoppas att de har gått till de sälla jaktmarkerna i vinter så jag slipper se dem den här sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s