De anhörigas sjukdom

Livet är bra konstigt. Plötsligt en dag har man glömt allt. Hur går det till?

Demens – de anhörigas sjukdom. Du finns där, du är multikompetent och kan allt från A till Ö, från Algoritmer till Örter, men plötsligt en dag så förstår man att något fattas, att du tappar både siffror och bokstäver. Att du inte minns mig/oss. Mig och min syster som du fött och uppfostrat. Och din fru som du levt med och älskat i sextio år.

En annan dag så är nästan allting helt klart i din och min verklighet och du förstår allt som jag/vi pratar om. Demens är en skum och jävla grym sjukdom som sätter hjärnan ur spel.

Jag förstår inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s