Läskande, krispig och vacker!

Jag har fått en ny bekantskap. Jag skäms nästan över att berätta att jag aldrig har smakat på kålrabbi tidigare men det är helt sant. De senaste veckorna har vi köpt in den till salladsbuffén på skolan och jag måste säga att jag blev positivt överraskad!

Kålrabbi

Kålrabbi

Som kokt blir den ljusgrön, nästan lite genomskinlig och har en fin, mild och lite söt smak. Den går alldeles utmärkt att använda rå i tunna skivor eller stavar. Den är jättekrispig och samtidigt väldigt läskande och har en mild sötma. Gurkstavar och morotsstavar i all ära, men prova också fina stavar av kålrabbi på matbordet, eller varför inte i en skål på snacksbordet till fredagsmyset.

Dessutom är den sprängfylld med vitaminer, mineraler och grova kostfibrer så inte nog med att den är god, den är enormt nyttig också!

Den kan användas i grytor och gratänger, det går fint att skära grova stavar och ugnsrosta med lite olja och salt och som sagt, den är fantastiskt god rå. Nu är det högsäsong för våra härligt goda, nyttiga och billiga rotfrukter och vintergrönsaker så vidga vyerna och köp hem något nytt att pröva då och då.

Blomkål, kålrabbi, vitkål, morot och rättika. Yummi!

Blomkål, kålrabbi, vitkål, morot och rättika. Yummi!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s