Yolo levererar återigen

En varm och solig dag i slutet av augusti åt vi en fantastisk brunch på Yolo i Djursholm. Nu var återigen en Stockholmsresa inbokad och vi hade passat på att beställa bord för middag på Yolo. Eftersom vi gillar att prata mat och eftersom vi hade en skön dialog med personalen sist vi åt här så hade vi bett att få sitta nära köket för att få ta del av fredagskvällens action i köket.

Kocklandslagets och Yolo's Jonas Lagerström lägger sista handen vid en rätt som ska ut till gästerna

Yolo’s och Kocklandslagets Jonas Lagerström lägger sista handen vid en rätt som ska ut till gästerna

Vi tog en titt på menyn och bestämde oss för att lyxa till det med en 5- rätters och vi valde att ta ett vinpaket till detta. Vi lade också till en god ost från Oviken i Jämtland i beställningen och sen var det bara att invänta alla goda smaker på vackert upplagda tallrikar.

Varmrätter på menyn

Varmrätter på menyn

Smaksensationen lät inte vänta på sig. Vi fick in en liten aptitretare som inte liknade något annat jag ätit dittills. Det var en liten salt macaron ”Gubbröra” med lakritsrot och vinäger. Låter det konstigt, ja det tyckte jag också, men vet ni vad? Den var så underbart smältande god! Vi tittade på varann och bara log och njöt! Hur kommer man ens på den smakkombinationen? Missa inte att smaka på denna fantastiska skapelse när ni kommer till Yolo.

Försvinnande goda macarons med lakrits och gubbröra

Försvinnande goda macarons med lakrits och gubbröra

Jag tog ett glas champagne till att börja med.

Big bubbles, no trubbles :)

Big bubbles, no trubbles 🙂

Så kom det in ett gott, luftigt bröd med smör.

Smör och gott, luftigt bröd

Smör och gott, luftigt bröd att fortsätta med

Nu var det dags för den första regelräta rätten. Vi blev serverade en varmrökt röding med grönkål, ägg och brynt smör.

Ljuvligt god röding med krispig grönkål.

Ljuvligt god röding med krispig grönkål.

Grönkål är ju en lite bortglömd bladgrönsak. Det är roligt att den äntligen får en ny chans, den är både nyttig, billig och remarkabelt god. Detta var en bra start med både mjukhet och skärpa i smaken. Nästa rätt var ännu en smakupplevelse. Vi blev serverade Friterad kalvbräss med curry, äpple och jordärtskocka.

Kalvbräss med tunt skivat äpple, jordärtskockskräm och en liten fantastisk äppelkompott

Kalvbräss med tunt skivat äpple, jordärtskockskräm och en liten fantastisk äppelkompott

Oj, vilken upplevelse. Brässen var knaprig på ytan och len i mitten. De små tillbehören lyfte hela rätten och detta var verkligen en ny bekantskap som var mycket välkommen i min smakvärld. Sen var det dags för fisk igen och då kände vi oss ganska hemma, som om vi faktiskt var kvar på Västkusten! Vi fick smaka på Piggvar med friterat slag, päron, kål och citron.

Piggvar med friterat slag, päron, kål och citron

Piggvar med friterat slag, päron, kål och citron

Ännu en välkomponerad rätt kom i vår väg. Piggvaren var mjuk och len, det friterade slaget var krispigt och innehöll mycket god fisksmak. Snygg var den också med det lilla skummet på toppen. Sen dök det upp en rätt som kom att bli en av mina favoriter. Jag har varit vegetarian i en del perioder och kött är inte min favoritråvara men… jag gör lätt ett undantag för nästa rätt i vår 5-rättersmeny på Yolo. Ryggbiff ”Dry age” med anklever, krämig majs och löksky.

Ryggbiff med krämiga och smakrika tillbehör

Ryggbiff med krämiga och smakrika tillbehör

Den lilla majskrämen var mjuk och varmt inbjudande och köttet var amazingly smakrikt och mört. Lökskyn i mitten gjorde att smakerna möttes och jag njöt hela vägen genom den rätten. Sen fick vi en mellanrätt i form av Rossa-ost från Oviken i Jämtland. Till den serverades det en tranbärsmarmelad, ett gott bröd, frisésallad och krasse.

Rossa - kittost från Oviken

Rossa – kittost från Oviken

Rossaosten är en kittost som har fått mogna på granplank. Den hade en mild och god, lite nötig smak. Det var jättegott med den härliga sötsyrligheten från tranbären och det fröiga brödet med lite tuggmotstånd. Så var det då dags för desserten. Jag hade sett tidigare i veckan att Yolo hade lagt ut en ny dessert på sin facebooksida och självklart så var det läge att testa den. Den består av Smörkola och karamelliserade äpplen med risglass, bakad mandelmassa och citronkräm.

Söt och god dessert

Söt och god dessert

Det var söta och goda smaker och risglassen balanserade upp sötman en del. Nu är jag är inte så stort fan av det jättesöta så nästa gång jag besöker Yolo så kommer jag åter att ta mig an superdesserten i mitt tycke, den fantasifulla, knasigt underbara, Yolo’s signaturdessert ”You only live once”, som har extra allt!

Yolo's signaturdessert. Top of the pops!

Yolo’s signaturdessert. Top of the pops!

En mysig, trevlig och lärorik, välsmakande kväll är till ända. Vi har fått många goda upplevelser i gommen, både mat och vin och många härliga smak-kombinationer och vi är mätta, glada och nöjda! Här är delar av den trevliga, glada och smakkunniga personalen på Yolo.

Några av Yolo's duktiga kockar med Jonas Lagerström i mitten.

Några av Yolo’s duktiga kockar med Jonas Lagerström i mitten.

Vi önskar Jonas Lagerström och hans kollegor i Svenska Kocklandslaget lycka till i VM som äger rum i Luxemburg om en vecka! Heja Sverige, vi håller alla tummar!

Hej och tack för denna gången Yolo!

Hej och tack för denna gången Yolo!

Några gäster sitter fortfarande kvar inne på den hemtrevliga restaurangen när vi tar bussen till Mörby Centrum för vidare resa med tunnelbanan till centrala Stockholm. På återseende Yolo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s