God bönsallad med äpple och kanel

Varje dag ska det finnas bönor i någon form på salladsbuffén på skolan. Detta delvis för att det ska finnas ett proteinalternativ till de som är vegetarianer och dessutom är ju bönor både nyttigt och mättande för alla. Igår gjorde jag denna bönsallad och det var bra åtgång på den.

God och frisk bönsallad

God och frisk bönsallad

Den innehöll stora vita bönor, finhackad rödlök, röd paprika, lite hackad gräslök och finskurna bitar av ett friskt, sötsyrligt äpple. När själva salladen var klar så strödde jag över lite kanel, det ska bara vara en aning så att man förnimmer smaken men den får inte ta över. Jag hade också gjort en sweet chili-olja genom att blanda rapsolja med lite sweetchilisås så till sist slog jag över den och blandade runt. Det blev riktigt gott!

Bönor är ju som sagt både näringsrika, billiga, mättande och goda och dessutom finns det många sorter att välja på. Tyvärr är de ibland lite bortglömda, både i salladsväg och i grytor och andra maträtter men det är ju inte försent att ändra på det, eller hur?

Närgånget

Närgånget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s