Hej! Jag är tillbaka.

Jag glömde bloggen igår. Hua, det har aldrig hänt förut. Ibland har jag inte hunnit eller inte orkat, någon gång har jag haft idétorka, men aldrig tidigare har jag glömt att blogga. Nån gång ska vara den första….

Nu har i alla fall vintern äntligen visat sig här på Västkusten. Jag gillar vinter, jag är en äkta Nordbo, född på rätt breddgrader med is och snö i själ och hjärta.

Rimfrost i björkens krona!

Rimfrost i björkens krona!

Denna helgen var det dags att räkna in alla småfåglar som jag matat i vinter. Det har hittills gått åt 40 kilo solrosfrön, cirka 100 talgbollar. 5 kilo jordnötter, 10 kilo vildfågelfrö och lite hampafrön. Igår köpte jag 20 kilo solrosfrön till och nu behövs det mer än tidigare i vinter eftersom snön och kylan äntligen har kommit!

Solrosfrön till vännerna

Solrosfrön till vännerna med vingar

Med vinter och kyla utanför så är det så himla mysigt att elda i vedspisen och att laga lite mat på den. Det finns ingen så skön värme som den från öppen låga. Som bonus så blir det också en hög mysfaktor med knastret från elden och lukten av värme!

Härlig värme från glöden

Härlig värme från glöden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s