Om en vecka – Restaurangakademien

Om en vecka så befinner jag mig i denna byggnaden på Rökerigatan i Stockhoml!

Här är det!

Här är det!

Jag har varit här på kurs två gånger innan, dels på ”Fredriks skaldjur och fiskar” med Fredrik Eriksson och dels på ”Pauls kök” med Paul Svensson. Det är så roligt! Att träffa andra likasinnade och laga mat tillsammans och dessutom under ledning av kunniga och välrenommerade kockar som brinner för sin sak och gärna vill dela med sig av sina kunskaper. Jag har lärt mig en del nytt, fått jobba med, för mig nya råvaror, fått många härliga smaker, dofter, texturer, synintryck och aha-upplevelser och träffat många goa människor.

Nästa lördag är det dags igen! Då väntar en kurs med Jonas Lundgren och ”Jonas träningsmat”. Nu är väl inte jag känd som den mest vältränade personen på planeten men i mitt liv är det tempo för jämnan, många bollar i luften och jag har en stor önskan att må optimalt och att leva väl så det ska bli roligt och spännande att få nya fräscha recept och rätter.

Jag jobbar ju själv med mat men i det offentliga köket där jag har min vardag så är det huvudmålet för dagen som står i centrum och där gäller det att servera en komplett måltid, oftast husmanskost till barn, ungdomar och gamla så att de orkar genomföra sin dag på ett bra sätt. Jag ser fram emot att få mycket nya influenser, idéer och inspiration från det mer moderna köket som Jonas Lundgren representerar. Kanske får vi laga och smaka färsk sparris som Jonas visade och tillredde i Nyhetsmorgon i morse. Det skulle inte förvåna mig!

Jonas Lundgren har jobbat på stjärnkrogar världen över och han har tävlat för Sverige i Bocuse d’Or där han tog en silvermedalj 2009. Han var med i Kockarnas Kamp på TV4 2013 och numera kan vi se honom i Nyhetsmorgon på TV4 med jämna mellanrum. Han har drivit Restaurang Jonas i Stockholm och är kreativ ledare på Restaurang Yolo i Djursholm. Här på Matprat kan du läsa om mina smakupplevelser på Yolo som jag besökte två gånger förra året. Titta högst upp här på sidan under rubriken Restaurangupplevelser, scrolla ner där så finner du ”Yolo – ett smakäventyr i Djursholm” och ”Yolo levererar igen”.

Du kan läsa om mina andra besök på Restaurangakademien under Kategorin ”Restaurangakademien” i spalten till höger här på Matprat. Kommande kurs, Jonas Träningsmat kommer också att hamna i den kategorin strax efter nästa helg. Följ med också på Instagram @sandahlsmatpratochgladjeamnen

Restaurangakademien!

Restaurangakademien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s