Idag skulle jag vilja vara i Bara!

Denna weekenden spelas det mästargolf i Skåne, nämligen i Bara strax utanför Malmö. Förra året var vi där, gick runt på banan och följde spelarnas öden och äventyr i tävlingen Nordea Masters. Hela europeiska golfeliten är samlad och det är jätteroligt att vara på plats. Jag är inte alls speciellt intresserad av golf egentligen men när man är i ett sammanhang där alla är där av samma anledning och av samma intresse så blir det en speciell anda av förbrödring på hela området.

En sak som fascinerande mig förra året är det där med tystnaden. Stensson stod på en green och skulle putta, det stod hundratals människor runt omkring och tittade på, funktionärerna satte upp sina ”spadar” med texten ”Quiet, please” och det blev så knäpptyst så man kunde höra en peg falla. På riktigt! Man vågade knappt andas, det var bara lärkorna och vinden i trädkronorna som inte brydde sig om uppmaningen. Han satte bollen i koppen och jublet och applåderna visste inga gränser. De gångerna någon missar målet så hör man det andra ljudet från publikhavet, som en stor gemensam suck när alla enstämmigt utbrister nnnnejjj.

Får vi be om största, möjliga tysssstnad

Nåväl. Idag får jag stanna hemma och promenera här istället för att träna upp min fot. Och förresten såg jag på Nordea Masters hemsida att de har fått avbryta pga av åskoväder men de är nog snart på G igen får vi tro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s