Baconlindad kyckling

Detta är ett väldigt enkelt recept.

  • tinade kycklingfiléer
  • bacon
  • salt och peppar

Salta och peppra kycklingfiléerna och linda bacon runt dem. Sätt in dem i ugnen i ca 200 grader och låt dem stå i ca 20-30 minuter. Det tar olika lång tid beroende på storleken på filéerna. Köttsaften ska vara helt klar utan rosa inslag. Använd gärna termometer, det är toppenbra. Låt gå till 72 grader. Klart!

20160125_181441-1-2

Baconlindad kycklingfilé.

Idag körde vi den lätta stilen och åt kycklingfilén till wokade grönsaker och en lätt sallad men tillbehören kan varieras i all oändlighet beroende på vad man är sugen på. Klyftpotatis och en gräddig sås låter väl gott till exempel?!

Och till efterrätt….. taa-daa

IMG_20160125_173541

Geléhjärta!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s