Tårtor!

Arbetsdagen förflöt som vanligt i köket på vår skola. På kvällen träffades vi i arbetslaget på Sylvi’s Tårtor i Tvååker. Sylvi driver ett bageri där och har gjort så i många år, hon sa att hon har bakat tårtor i femtio år så hon hade full koll på hela processen. Vi fick börja med att forma figurer i marsipan och det var så himla roligt. Det var inte så väldigt svårt heller för Sylvi lotsade oss med säker hand. Det blev många glada skratt också men det brukar det bli när vi kommer samman. Efter lite god fika så var det dags att fortsätta och nu hade Sylvi satt fram tårtbottnar till oss och vi fick dela på dem med en sorts ”tårtsåg”. Efter det var det dags att lägga på fyllningar och de bestod av en hallonmousse, en chokladkräm och en apelsingrädde. Nu berättade hon att om man ska frysa tårtan så bör man ”isolera” den först för annars kommer marsipanen att bli blöt av fyllningarna medan den tinar, så därför hade hon gjort en smörkräm som vi fick klä in hela tårtan med. Sen kavlade hon ut vit marsipan i en maskin som lite liknade en mangel och lade sen den tunna, fina marsipanen över över tårtorna. När vi fått den så slät som möjligt runt hela tårtan så var det dags att börja garnera med alla de tjusiga marsipanprydnader som vi började kvällen med att skapa.Sen hade hon massor med blingbling i form av pärlor, hjärtan, glitter, allt ätbart förstås, så det var bara att släppa loss fantasin och pynta på av liv och lust. Det var en jätterolig kväll med mycket skaparglädje och kreativitet och mycket skratt och glädje! Tack Sylvi!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s