Action!

Det har varit fullt ös från morgon till kväll. Nu är det ingen idé att vänta på julinspirationen, det är bara att ge  järnet i hundraåtti och hoppas på att känslan infinner sig. Vi har städat och pyntat, hängt upp gardiner och ljusslingor och varit allmänt ambitiösa. Jag har idag tagit julskinkan ur saltlagen som den har legat i sen 2/12 och lagt den i vatten för urvattning. I morgon ska den kokas och sen avsmakas innan griljeringen. Avsmakningen sker i största hemlighet, den ynnesten är endast tillskriven kocken 😉 För övrigt är det julklappar som ska slås in, fågelmat som ska fyllas på, gran som ska kläs och lite annat smått och gott. Ja, det är ett jädrans ståhej det här med julen, men det är mysigt med alla ljus i dessa mörka dagar. Idag är det ju den mörkaste dagen på året, alltså vintersolståndet, men detta innebär ju också att nu går vi strax mot ljusare tider igen! Jag gillar ju vintern och mörkret och tycker att detta är en mysig tid men den västkustska regniga, gråa vintern är inte vad jag önskar mig, nu får det gärna komma lite frost och snö och lysa upp tillvaron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s