När juldagsmorgon glimmar

Nja, glimmar och glimmar, jag vet inte. Det är mest grått och blött ute och inte speciellt glimrande. Julaftonen förflöt i alla fall i traditionsenlig anda. Det var mys med familjen, god mat, en promenad i det taggiga, tvära regnet, Kalle Anka och sen rolig julklappsöppning. Det sägs ju att det är saligare att ge än att få, och jag tycker att det stämmer rätt bra. Om man har funnit den rätta presenten till var och en så är det så himla roligt att se personerna öppna paketen och, förhoppningsvis, gilla det de fått. Själv fick jag några heeelt oväntade gåvor. Ni som är föräldrar vet ju att man ofta genom åren ändå kunnat gissa vad man ska få av barnen, men nu när de är vuxna är detta satt ur spel. Jag fick några spännande paket som jag verkligen inte kunde gissa hur jag än försökte. I alla fall ett av dem var helt obegripligt.

Det var en halvmeter högt och smalt, lite krokigt och jag kunde verkligen inte begripa vad det kunde vara. Men det var glaskonst från Westholms Glasstudio i Kalmar! En oregelbunden glas-kon med en svart droppe i mitten och sen härliga former runt om den, i detta fallet i grönt men den finns i olika färger har jag sett. Det följde med en platta med en ljuspunkt under som man satte konen på, och vips var det en snygg lampa som heter Kåbralampa enligt hemsidan http://www.glashyttan.net  Roligt! Och jag som gillar materialet glas. Och gillar lampor! Kan det bli bättre? 🙂

Jo, det kunde bli ännu lite bättre för jag fick också åka till ett stall och utfodra några hästar. Det är så mysigt när de står där och mumsar på sitt hö och man kan klappa och fjäska lite extra, och extra mysigt blir det när det är julafton och allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s