Vardag igen!

Det är skönt att vardagen är här igen. Julskinkan ska få vara i fred några dagar och ingen mera julmusik kommer att avlyssnas, den har blivit lite smått överdoserad måste jag medge. Just nu gillar jag att lyssna på James Blunts ”Bonfire Heart” , Titiyos version av Ken Rings låt ”Själen av en vän” och Mando Diao såklart med ”Strövtåg i hembygden”. Den låten tröttnar jag nog aldrig på, jag har alltid gillat Gustav Fröding och hans dikter och denna är helt amazing tycker jag. Det kryllar av adjektiv, som ju är beskrivande, i texten och det är väl därför man känner precis hur det känns för berättaren när han besöker sin hembygd. Jag tycker också om känslan i rösten som Mando Diaos sångare Björn Dixgård har.

I matväg idag blir det något lätt och fräscht som till exempel denna enkla och snabba fiskwok. Om man inte vill hacka och skala och dona så finns det fina grönsaksblandningar i frysdiskarna. Woka några goda grönsaker. Tillsätt creme fraiche så det blir lite såsigt och krydda med sweet chilisås. Låt detta koka ihop lite och lägg sedan i tinade fisktärningar av valfri fisk. Blanda gärna olika sorter, till exempel lax, torsk, sej eller vad du gillar. Nu behövs det inte lång tid innan det är klart, fiskbitarna ska bara sjuda några minuter tills de är genomkokta. Ta av från plattan och toppa gärna med skalade räkor. Servera med nudlar, ris eller pasta och/eller en fräsch sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s