Vintersallad

Vintersallad

Finhackad grönkål och finhackad rödkål blandas med bitar av citrus av olika sorter. Det finns så mycket fina citrusfrukter nu på vintern så frossa loss på apelsiner, clementiner, blodapelsiner, grape och allt du gillar och blanda gärna flera sorter med kålen. Sen gör man en dressing på pressad apelsin, lite olja, honung och svartpeppar tills man får den såpass syrlig som man själv tycker om. Häll den över kål- och citrussalladen och blanda. Det är häftigt att se hur färgen på rödkålen ändras när man häller i den syrliga dressingen! Detta blir inte bara en god sallad utan också ögongodis med sina härliga sprakande färger och en näringsbomb med alla vitaminer och mineraler som trängs i skålen! Dessutom innehåller de här färgrika grönsakerna och frukterna mycket antioxidanter som hjälper oss att hålla oss friska.

En reaktion på ”Vintersallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s