Mästerkocken

Ja vad ska man säga… det var inget svårt val för domarna i utslagstävlingen. Om man inte kan leverera det som står på agendan, i detta fall falafel,  så är det ju inte svårt att rösta hem någon. Jag har inte heller gjort någon falafel i verkligheten, bara ätit några, så jag vet inte om jag skulle presterat bättre i tillagning men jag hoppas det. Säker kan man aldrig vara.

Men en sak som jag tror mig se är att många gör det svårare än vad det behöver vara. Kanske behöver man bara göra sitt bästa och inte tänka så mycket. Man blir inte proffs bara för att man kommer med i tävlingen och som han sa Mannerström, det är till största procenten smakerna som gör det.

I detta läget så är väl inte tekniken det viktigaste utan det viktiga är att juryn får se att du kan presentera goda smaker. För det är det som mat handlar om till syvende och sist. Det ska vara gott och du ska bli mätt. Sen är det ju roligt med detaljerna och finesserna också för matlagning är skapande och i vissa fall artisteri vill jag påstå.

Det ska bli roligt att följa Sveriges Mästerkock 2014 och jag tycker att både deltagarna och domartrion lovar gott. Jag håller fast vid att Dahlbom är en tillgång och jag tror fortfarande att detta kommer att bli bästa Sveriges Mästerkock hittills 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s