Fågelräkningen utförd!

Hungrig pilfink

Hungrig pilfink

Såja! Nu är vinterfåglarna inräknade och vi fick ihop 13 olika arter i trädgården. Jag trodde att vi hade fler talgoxar och blåmesar än vad vi har, men däremot har vi många fler bofinkar och grönfinkar än vad jag har lagt märke till innan. Det är kanske för att de gula fåglarna lyser upp vinterdunklet med sin soliga färg som man tänker mer på dem. Vi hade också besök av en stenknäck som var och käkade lunch i vinterrestaurangen idag! Det var en rolig gäst att få syn på. Plötsligt så kom det också vandrande en figur som jag helst inte vill ska äta upp mina matgäster. Det var en grå pälsklädd fyrbening vid namn Lukas, han fick epitetet Gråtönt dagen till ära bland alla gråsparvar, grönfinkar, blåmesar, rödhakar och så vidare. Idag var han inte ett dugg intresserad av att jaga fåglar, han tyckte väl att det var bekvämare att få serverad mat på sin fina glastallrik i köket. Minsta motståndets lag, ni vet 😉

Pilfinkarna är i klar majoritet hemma hos oss.

Pilfinkarna är i klar majoritet hemma hos oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s