Blå fisk!

”Blå Fisk” är en ideell organisation som vill öka kännedomen om hållbart fiske och som slår ett slag för att vi ska lära oss mer om miljömärkningen MSC. (Marine Stewardship Council) Så här skriver ”Blå Fisk” på Facebook idag: (Gilla gärna deras sida där)

”Varför välja MSC-märkt? Ej hållbara fångstmetoder har gjort att fisk- och skaldjursresurserna – och med dem många människors försörjning – är utsatta. Vi måste därför värna och ha koll på våra fisken! Om du håller koll på vad du stoppar i din inköpskorg, så skapar du incitament för fiskare som fångar hållbart och på så sätt vårdar vi havsmiljön för kommande generationer. Så kom ihåg: Bra recept börjar alltid med blå fisk!”

Man kan läsa mycket mer om detta på http://www.msc.org  Där finns det också en sprillans ny kokbok med många fina och kreativa fisk- och skaldjursrecept som är skapade av Svenska Juniorkocklandslaget. Gå in på http://www.msc.org/kokbok. Det är roligt att läsa de unga kockarnas tankar om fiskets hållbarhet och man blir imponerad av deras kunnighet och glädjen de delar med sig av när de beskriver sina matlagnings- bakgrunder. Dessutom innehåller kokboken många vackra bilder och information om de olika fiskarterna och lite annat smått och gott. Gå in och kolla runt och laga något ur menyerna. Det ska jag göra!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s