Pepparrot till frukost

Att käka pepparrot till frukost, det gör ont! Fast det gör gott!

När jag gick och lade mig igår så visste jag att det var förvärrad förkylning på gång och mitt i natten så vaknade jag med onda bihålor, huvudvärk och tät näsa. Om det är något i förkylningsväg som jag i högsta grad ogillar så är det nästäppa. Att inte känna smaker och att ha svårt för att andas ordentligt, det är iiiinte roligt alls och dessutom är det ju begränsande i mitt jobb som matlagare och mathanterare. Så innan det första gryningsljuset hade börjat att sippra in genom fönstren så öppnade jag mitt kylskåp och tog fram en burk pepparrot från Fjärås! Jag tog en stor klick pepparrot på ett knäckebröd tillsammans med en skiva rökt nötkött och stark senap och åt detta med njutning. Nnnnää. Nu ljög jag.

Det var inte njutningfullt. Det gjorde ont i bihålorna. Men det öppnade upp! Jojomensan! Efter vad jag har läst så har både pepparroten och senapen antibakteriella och antibiotiska egenskaper så jag var nog ganska rätt ute när jag bestämde mig för denna frukostupplevelse. I alla fall när det gäller effekt…För säg den bakterie som vill stanna kvar när pepparrot och stark senap kommer sättande i sken genom bihålorna 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s