Wow, jag är avis på Mästerkockarna!

Sveriges mästerkock idag, onsdag 29 januari. Bra som vanligt och vilket roligt upplägg! Det skulle vara så jäkla kul att få vara i den situationen (om det inte hade varit tävling, för det är inte min grej), men att få jobba i regi av en av stjärnkockarna, i detta fall Anders Dahlbom, det vore så ohemult inspirerande. Att få tillaga något som man inte själv är så bekant med och få följa instruktioner som i tävlingen. Jajamensan! Jag är med i matchen om någon skulle komma på tanken att bjuda in mig. Några lyckades till belåtenhet för domarna, men inte alla.

Det var fyra av deltagarna som presterade sämre och som fick stå i en elimineringstävling. Jag tyckte att det var tråkigt för jag ville verkligen inte att någon av dem skulle åka hem, men sådana är ju reglerna och det är bara att gilla läget.

Detta var deras deal: Nästa uppgift, gör en Club Sandwich. Jag undrar, vet alla vad det är eller får de någon form av information om ingredienser eller annat så att de inte behöver famla i mörkret och kanske göra helt fel? Antagligen. Jag har aldrig gjort någon Club Sandwish men jag trodde mig veta att det handlar om en macka på höjden med kyckling och bacon bland annat, men där slutade mina kunskaper. Nu när jag har läst på lite så har jag förstått att originalreceptet innehåller kalkon och bacon, sallad, tomater och majonnäs. Att brödskivorna gärna ska vara tre stycken och rostade och att den egentligen heter Clubhouse Sandwish. Att allt detta stämmer kan jag inte svära på eftersom det brukar finnas lika många recept som det finns receptmakare men det låter i alla fall gott!

Som sagt, jag önskade inte ut någon av de sympatiska deltagarna. Det var synd att fransmannen åkte ut, men det hade varit synd oavsett vem som åkte, så det är bara att se fram emot nästa veckas Mästerkock! Och dagen efter den tävlingen så sätter jag mig på tåget och åker till Stockholm för att kolla på ”Årets kock”. Det ska bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s