Ett riktigt jobb

Kollade på Mia på Grötö nyss. Det slog mig att de båda kändisarna, Aschberg och Malmberg refererade till att de inte har ett riktigt jobb.

Vad i hela friden är då ett riktigt jobb, kan man undra. Kanske det som man kan försörja sig på antagligen, och det kan säkert både Aschberg och Malmberg liksom vi andra som har ett ”riktigt jobb”.

Jo, några kan leva gott på att göra sin grej och att leva det goda livet på sitt intresse och det är bara att gratulera till det! Några kan känna sig lyckligt lottade av att jobba med det de trivs med och överleva på det, utan några stora uthävor, och så finns det de som jobbar för jobbandets och pengarnas skull.

Det är inte så att vi alltid kan välja. Jobb växer inte på träd nuförtiden. Men i min omedelbara närhet är ”riktiga” jobb följande ; ekonomibiträde, kock, energimontör, ingenjör,eventtekniker, förskolelärare, konstnär, lokalvårdare, snickare, affärsbiträde, elektriker, byggnadsarbetare, skådespelare, fabriksarbetare, militär, undersköterska, fotograf, web-designer,  intranetutvecklare, studerande, läkarsekreterare, läkemedelskonsult, busschaufför, doktorand, byggnadsarbetare, lärare, rektor, pensionär, konsult, massör, murare… you name it. Alla är värdefulla i samhällets virrvarr och det är roligt med mångfalden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s