Fina fisken fixad

I kväll var det dags igen att fylla upp frysen med finfina firrar från Hemfisk. Var tredje månad så dyker han upp vår trappa, den trevlige mannen, med fiskbilen som är fylld av delikatesser från havet. Det är så bra att få maten hem till dörren och in i frysen utan att behöva anstränga sig nämnvärt och så är det alltid lika roligt att prata lite med goa människor som man blivit lite bekant med när man gjort affärer med dem genom åren. 🙂

Del av dagens inköp

Del av dagens inköp

Det blev torskrygg, MSC-märkt så klart och så köpte vi lax och fjällröding som är odlad i Norge respektive på Island. Det är lite dyrare kilopris än färdigförpackad fisk i affären men i gengäld är det stora, fina styckfrysta bitar av väldigt fin kvalitet och då är det ju lätt att hantera fisken och tillaga goda och snygga fiskrätter av olika slag. Det är alltid lättare att lyckas med matlagningen när man använder sig av bra ingredienser och bra verktyg. Så enkelt är det faktiskt.

Stora fina räkor

Stora fina räkor

Vi passade på att köpa ett gäng räkor också när vi ändå var i farten. Detta är stora fina räkor som är fiskade vid Grönland. Vi har köpt dem från Hemfisk tidigare och de är väldigt smakrika, saftiga och goda. Jag hade precis gjort en sallad och tagit upp och tinat räkor köpta i frysdisken i affären och på bilden nedan så kan du se skillnaden i storlek på de båda sorterna. Det är också skillnad i smak måste jag säga, men man kan ju inte generalisera hur som helst utan smaken beror ju givetvis på hur räkorna är kokta.

Räkor av olika storlek

Räkor av olika storlek

Visste du förresten att räkor är tvåkönade. De första åren är alla räkor hanar och sen förvandlas de till honor. Skumt, men sant!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s