Glasburk som man kan ha vatten i?

Jag såg en fin glasburk som man kan ha vatten i, sa Sanna. Eh, jahaa? Kan man inte det i alla glasburkar, tänkte jag. Jag såg framför mig nån burk för blommor eller så, men fattade inte alls vad det var för glasburk hon syftade på eller hur det nu kunde vara snyggt med en burk med vatten i.

Jag hade ett presentkort på Granit som jag var tvungen att utnyttja innan mars var till ända så jag och Sanna satte oss på tåget och åkte till soliga Göteborg igår. Det var så mysigt att gå på stan och se alla glada människor som njöt av vårsolen. Några hade tagit plats på de uteserveringar som passat på att öppna i det vackra vädret och det såg riktigt härligt ut.

Kasse från Granit

Kasse från Granit

Väl inne på Granit på Vallgatan i Göteborg så gick vi runt och tittade men jag var lite kräsen och fann inte riktigt något som jag hade tänkt mig. Det var då hon kläckte kommentaren. -Jag såg en fin glasburk som man kan ha vatten i!

Oförstående kände jag mig kan man säga, jag fattade verkligen inte vad hon menade att hon tyckte att jag skulle köpa, hon kunde lika gärna ha pratat grekiska med mig. En glasburk för vatten. Jahaja. Skulle jag vilja ha en sån?

När jag fick se den förstod jag! Det var en hög fin blåskimrande burk av tjockt glas med ett ”knopp-lock” och en tappkran! 🙂 Så förklaringen var ju korrekt men min hjärna tänkte inte tillräckligt långt.

Burk och flaskor från Granit

Burk och flaskor från Granit

Den fick i alla fall åka med hem och den fick sällskap av tre små flaskor med korkar som såg ut som små studentmössor. Vi har redan testat den fina kranburken med vatten, isbitar och skivor av lime och citron. I sommar när det blir varma dagar är det ju perfekt att ha en rejäl mängd vatten framme och så får man se till att ha ordentligt med is i frysen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s