Frukost på förskolan

Det är viktigt att barnen får en bra frukost både hemma och på förskolan. Jag har denna veckan haft ansvaret för frukosten på den lilla förskolan som vi servar och så här såg frukosten ut idag.

Fredagsfrukost på förskolan

Fredagsfrukost på förskolan

När det är fredag så serverar vi kokta ägg och kaviar. Förr serverades också varm chokladmjölk till äggfrukosten, men det har blivit strängeligen förbjudet nu på grund av det myckna sockret i chokladen.

Två dagar i veckan är det grötfrukost och de andra två dagarna är det fil eller youghurt med flingor, havrekuddar eller mûsli. Varje dag serveras det också både mjukt och hårt bröd, smör och mjölk, ost och köttpålägg.

Så måste det till lite färg och krispighet och lite sötma så därför brukar jag skära upp någon grönsak som paprika, tomat eller gurka och så någon liten fruktbit. Det brukar bli tunna skivor av apelsin, melon, äpple eller päron.

Alla sinnen ska ha sitt och det är inte bara på finkrogarna man ska tänka på olika konsistenser och smaker utan även på förskolan och skolan är detta jättejätteviktigt! Vi måste presentera maten på ett tilltalande och omtänksamt sätt och alltid tänka på att den där lilla matgästen på förskolan och den där långa drasuten på gymnasiet är vår framtid och ska ha det bästa vi kan ge. Sen ska miljön vara välkomnande och trevlig också men det får vi ta en annan gång!. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s