Är det verkligen sant?

Kan det vara sant att det fortfarande bara är april månad? Strålande solsken, värme, utslagna blommor, träd och buskar, barbenta människor, öppna glasscaféer och uteserveringar?! Och titta på mitt löjtnantshjärta, det är redan så här stort! I april.

Löjtnantens hjärta är stort och vackert.

Löjtnantens hjärta är stort och vackert.

Jag ska börja förbereda kvällens mat och jag har under dagen grunnat på om vi ska grilla hamburgare eller laga någon kycklingrätt, men timmen är nu lite för sen för att börja baka hamburgerbröd så det får bli kyckling. Hamburgar’n får vänta tills i morgon. Jag tänkte att jag ska skapa en ny rätt idag med kyckling, raitakrydda, grädde, lime och sambal. Vi får väl se hur det går, om den blir bra så ska jag dela med mig av receptet.

Här är i alla fall lite goa grejer som vi ska ha till lördagsgodis idag. Den där mörka chokladen med havssalt är god till det söta tycker jag, och jag väljer gärna att köpa ekologiska, miljömärkta och fairtrade-märkta varor när jag kan. Vi behöver värna om vår miljö, vår natur och våra medlevare, både människor och djur, så gott som vi någonsin kan. Och det behöver vi göra alla dagar i veckan!

Lördagsgodis med fairtrade choklad!

Lördagsgodis med fairtrade choklad!

Här nedan finns det lite smått och gott som vi ska ha som tillbehör. Färska knippen med morötter, de är goda både lättkokta och råa, färsk vitkål som ska bli en spänstig och frisk sallad. Broccoli, behöver ingen närmare presentation eller något lull-lull utan talar för sig själv och de fina kvisttomaterna får bli en liten anrättning ihop med rödlök, en mild vinägrett och någon bladkrydda. Smaskens!

Goa grejer!

Goa grejer!

Jag önskar alla en härlig lördagskväll i solen!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s