Hej nya arbetsveckan! Snart långhelg igen!

Helgen är till ända och nu ligger ännu en arbetsvecka framför oss. Kommande vecka har lite färre arbetsdagar än de vanliga veckorna för många av oss och det är säkert många som uppskattar lite extra ledighet, i synnerhet när dagarna är så här vackra!

Underbara försommardagar!

Underbara försommardagar och otaliga nyanser av grönt!

Det har varit en perfekt helg med både vila och nyttigt arbete, promenader, sol och lite goa möten med människor som man tycker om. I morgon är det dags att trampa iväg till jobbet igen och då ska vi servera riktigt sommarmat till våra mysiga elever. Det kommer att bli kassler med en kall sås och kokt potatis och så ska vi snickra ihop ett gäng goda sallader till vår salladsbuffé.

Igår började jag att jobba på ett nytt kycklingrecept och det blev i och för sig gott men jag måste jobba på det lite mera innan jag publicerar receptet. Idag hade jag tänkt att grilla hamburgare och baka hamburgerbröd, men det kom lite spontana projekt emellan så det fick bli lite snabbare och mindre tidsödande matlagning. Nämligen grillning av färdigkryddade karréskivor och så in med lite mandelpotatis, broccolibuketter, rödlök och späda morötter på en långpanna i ugnen. Pudra över lite salt, peppar, timjan och ringla över lite olja. Blanda ihop hela härligheten och sätt in i ugnen i 200 grader i 20-30 minuter så har du en god middag. En enkel kall sås passar bra till och så lite sallad.

Goda karréskivor

Goda karréskivor

Till min hjälp och för moraliskt stöd så gjorde dessa stiliga herrar mig sällskap i den sköna försommarkvällen. 🙂

Lukas ser till så att grillningen blir skött på ett korrekt sätt

Lukas ser till så att grillningen blir skött på ett korrekt sätt

Också Ozzy håller ett vakande öga med en tulpan som sällskap

Också Ozzy håller ett vakande öga med en tulpan som sällskap

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s