Grattis kungen!

En lite molnig Valborgsmässomorgon vaknar. Kungen fyller 68 och här får du en blomma, kungen!

Rosenkvitten i vacker blom!

Rosenkvitten i vacker blom!

Rosenkvitten är en växt som blommar rikligt och vackert på våren och på hösten så bär den stora, gula ”äpplen” som man kan göra gelé av. Om man inte plockar dem så sitter de kvar på bar gren som en prydnad hela vintern igenom.

När jag var ung, och det var ju ett annan århundrade, så skulle man alltid fira in våren på Valborg och det spelade ingen roll hur kallt det än var. Sommarkläderna skulle på! Punkt! Man har stått och frusit vid Valborgsmässoelden och sjungit ”Vintern rasat ut bland våra fjällar…” mer än en gång, kan jag påstå, men det hade sin tjusning det också.

Sen drog man iväg till sköna Hjortnäs som var en dansbana där traktens unga rockade loss varannan lördagskväll hela sommaren lång. Veckan därpå åkte man till Solbacken i Kungsäter och dansade och om danslusten blev för intensiv kunde man sticka till Parken i Varberg på fredagar och till Sjönelund utanför Falkenberg på söndagar och jo då, det hände att man var på dansande fot helgerna igenom. Kul var det! Fast i sanningens namn så var det ju inte bara dansen som lockade. Det var så klart kompisarna, skratten och samvaron också, och så fanns det ju en och annan snygg kille man kunde spana in. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s