Kvällen före….

I morgon är det årets längsta dag. Vid Treriksröset och i Kiruna är det midnattssol och sen blir det mörkare och mörkare ju längre söderut man kommer. Här på Västkusten går solen upp cirka 04:15 och ner cirka 22:15. Häromdagen satt jag uppe i en stuga och skrev och till slut orkade jag knappt formulera mig längre. Jag tittade på klockan och den var snart midnatt, men detta var min utsikt. Inte undra på att man har svårt att gå och lägga sig! Och inte undra på att man inte fattar att det är mitt i natten.

Nästan midnatt den 17 juni 2014

Nästan midnatt den 17 juni 2014

Nu är det bäst att passa på att njuta av allt det vackra, varma, ljusa och gröna. Tids nog är det höst igen och det är dags att krypa in i stugorna och boa in sig. Det är också mysigt, men här och nu vill jag ta vara på dagarna som kommer och inte låta dem gå förbi utan att ha känt in dem och tagit vara på dem. För en som jag, som har levt och lekt mitt i naturen i alla mina dagar så finns det en stor ödmjukhet och en stor kärlek till allt detta vackra. Jag älskar hösten, våren och vintern också, men just där jag befinner mig i livet nu så är det trösterikt med det gröna som representerar livet och det som växer och gror.

Sommaräng

Sommaräng

Midsommarafton i morgon, alltså. Då blir det den traditionsenliga turen till Varbergs Torg och alla delikatesser som finns där. Vi brukar åka in tidigt innan kommersen kommit igång riktigt och handla potatis, dill, gräslök, jordgubbar och lite annat smått och gott. Tidigt på morgonen när allt är snyggt upplagt och orört, när solen tittar upp över hustaken så är det så ändlöst vackert på Varbergs Torg. Hoppas att någon av odlarna har potatissorten Early Puritan för det är en av de godaste potatisar jag vet. Hoppas också att solen skiner på oss.

Men nu ska jag fixa lite mat. Det blir färskpotatis, en god sallad med grönt och frukt, romsås och grillad tonfisk. Här är ännu en bild på solnedgången häromdagen. Ser du hjärtat? 🙂

Hjärtlig solnedgång!

Hjärtlig solnedgång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s