Berätta den goda historien

Jag var i kyrkan idag och bevittnade ett bröllop! Brudparet var så vackra och såg lyckliga och stolta ut, gästerna var leende och glada men också lite tagna av stundens allvar. Tur med vädret hade vi också. Det hade ösregnat på förmiddagen men när det närmade sig vigseln så sprack det upp och molnen skingrades snällt.

Det finaste!

Lina och Andreas ger varann det finaste löftet av alla!

Det var en väldigt vacker, harmonisk och lättsam ceremoni med sång och tänkvärda ord. Prästen pratade om att det är viktigt att berätta den goda historien, han menade att det är lätt att uppfatta allt det svåra som händer i världen, det blir vi matade med dagligen, men att vi måste föra ut budskapet om det vackra och goda som händer och sker. Han pratade också om vikten av att våga vara sanna mot varandra och påminna oss om vad det är som verkligen är viktigt när vi går tillsammans på vår väg genom livet.

Strösslande av rosblad

Strösslande av rosblad

Han menade också att det är viktigt med det sagda ordet. När man har uttalat löftena högt till varandra och inför de församlade familjemedlemarna och vännerna så är de verkliga. Sen kanske man inte pratar om ”i nöd och lust” i vardagens vedermödor men man vet ändå att man lovat varandra trohet i vått och torrt.

Den här knappa timmen i kyrkan blev ett riktigt minnesvärd och fin stund! Två av gästerna sjöng solo till brudparet ackompanjerade av piano, dels sjöngs Niklas Strömstedts låt ”Vart du än går” och dels Sarah Dawn Finers ”Kärleksvisan”. Mycket vackert!

Minne från svunna tider som funkar än i dag! Precis som kärleken själv!

Minne från svunna tider som funkar än i dag! Precis som kärleken själv!

Efter vigselakten i kyrkan var det dags för brudparet att hyllas och kramas av alla och sen fotograferas innan det var dags att åka vidare mot fest och framtida äventyr. Vi fick små knyten med risgryn och varsitt litet rör med såpbubblor att överösa brudparet med. Solen sken och det var kärlek och omtanke i hela atmosfären på kyrkbacken.

Bilen är framkörd!

Bilen är framkörd!

A-ford är det rätta sättet att ta sig fram på när man är nygift! En av gästerna tyckte att det var en riktig Farmor Anka-bil och en annan, lite yngre gäst utbrast ; Titta, bilen har en skattkista där bak!

Vi önskar er, Lina och Andreas och er familj all lycka i framtiden! Jag är oändligt tacksam att jag fick vara med och dela den här stunden med er! Stor bamsekram till er!

Mot framtiden!

Mot framtiden!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s