Boende i Stockholm sökes i höst!

HJÄLP! Jag behöver nånstans att kvarta när jag är på besök i underbara Stockholm!

Jag har ibland kunnat bo hos min son Henrik som har haft en del i en lägenhet i Solna, men nu finns det andra planer för den lägenheten och han måste finna ett nytt boende.

Han är en snygg karl på 29 år. Om du går in och söker på fb så är han faktiskt snyggare i verkligheten för på profilbilden där hade han sprungit något lopp i regnet och har hela skägget fullt av lera.

Fika i trädgården med familjen

Fika i trädgården i Varberg med familjen (Ni ser alla beundrande blickar 😉

 

Det är mannen i mitten det handlar om, Henrik Bengtsson. Han har ett bra, spännande och roligt jobb som eventtekniker på Fotografiska i Stockholm där han har jobbat i drygt två år. Skötsam och ordentlig är han och bra på att laga mat! Dessutom hyfsat väluppfostrad om jag få säga det själv. (Det är ju jag som har gjort receptet… med benägen hjälp av pappan ;))

Jag måste berätta hur det gick till när han hamnade i Stockholm för sånt händer inte i verkliga livet, bara i sagans värld. Men det hände i Henrik Bengtssons saga… Han hade studerat och jobbat i härliga Gävle i ett antal år, studierna var över och arbetsplatsen drog ner på personal så han flyttade hem till Varberg och fick jobb här direkt. Till saken hör att han då, ganska nyligen, provjobbat på Fotografiska och ville till Stockholm, men utan jobb och bostad funkar det ju inte särskilt bra.

Nåväl, han skulle börja på sitt nya jobb här i Varberg den 1 mars för två år sen. Två dagar innan så ringde en kompis till honom och frågade om han ville ha ett rum i en lägenhet i Solna. Kompisen bodde där, någon skulle flytta och det blev ett rum ledigt. – Ja, det skulle jag vilja, men jag har inget jobb så det går inte, sa Henrik.

Dagen efter ringde de från Fotografiska och frågade om han ville ha jobb där! Okej. Klart!

Händer sånt? Inte ofta, men jodå, nu hände det! Att börja sitt nya jobb med att säga upp sig var inte helt populärt vilket man förstår, men ändå förstod alla poängen i det hela. Lägenhet och jobb i orten du vill jobba kommer till dig på två dagar. Och orten råkar vara Stockholm. Say no more.

Sen dess har han varit Stockholmare. Visst vore det roligt om han flyttade lite närmare hem, men den tiden är inte här och nu. Han är inte klar med Stockholm ännu och jag är lite smått förälskad i staden så jag tycker att han ska bli där ett tag till så jag har någon att hänga med när jag är i Huvudstaden! Och gärna bo hos, så hör av dig om du vet någon som vill hyra ut en lägenhet eller rum från typ början av september eller där omkring, och framöver.

Kontakta oss i så fall: Lämna en kommentar här på bloggen. Eller gå in på min facebook, (Anette Sandahl, Varbergs kommun) eller Henriks facebook, (Henrik Sandahl Bengtsson, Fotografiska) och lämna ett meddelande.

För sagan kan bli sann igen, lita på underverk! Det gör vi! 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s