Don’t follow the light

Jag satt och tittade på TV. Det fanns inget speciellt lockande att titta på utan det blev som det blev. Det pågick en film som jag vet att Henrik (min son ) tittat på mycket, fast det var länge sen filmen var ny och aktuell. Det var närmare bestämt typ, förra århundradet. Jag fick för mig att testa hans filmkunskap så jag sms:ade till honom följande mening;

”Sitter här och tittar på en gammal film och jag vill veta om du har koll på vilken filmkaraktär som sa; – Don’t follow the light.”

Ja, jag tänkte att han kan ju kolla vilken film som går på TV nu eller googla på vem som kläckte den filmkommentaren, men svaret kom reptilsnabbt! Han visste!

Svaret löd: Gollum, i Dead Marches! Snacka om att vara nördig men jag vet vem han brås på. Det är undertecknad. Inte för att jag vet något om film, men jag har andra nördområden så jag vet ändå hur nördarnas slipsten ska dras…  🙂 Och jag är stolt över det!

En bra stund senare slängde jag ur mig frågan vad hästarnas herre från samma film, alltså Sagan om de två Tornen, hette och det svaret kom lika snabbt – Skuggfaxe!

Detta är Blanco/Skuggfaxe från Sagan om de Två Tornen. Tyvärr finns han inte längre bland oss men i filmen är han Skuggfaxe, far av alla hästar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s