När hav och himmel går ihop

Underbara julikväll! Båtliv när det är som bäst!

Glittrande hav

Glittrande hav

Jag hade gjort en enkel sallad och så hade vi med frysta, stora, goda räkor och hur tinar man dem då? Jo man fyller skålen som de ligger i med svalt havsvatten. Sen får de ligga där på badbryggan en liten stund. Resultatet blir perfekt!

Tinade räkor

Tinade räkor

När sen härligheten är uppäten och bara renset är kvar då behöver man inte tänka på att ta med resterna hem för då finns det fantastiska renhållningsarbetare som hjälper en med att ta hand om detta. Här är en vacker sådan…

Havstrut

Havstrut

… och här är en till som var lite svårare att fånga på bild

Krabba på havsbotten

Krabba på havsbotten

Bara vara. Det är allt man behöver en sådan här kväll. Sitta på båten och dingla med benen i Västerhavets precis lagom soltempererade vatten med tårna på behörigt avstånd från personligheten på bilden ovan. Ta ett svalt kvällsdopp. Om man är ensam båt kvar i viken så kan man passa på att bada näck, det ger en skön frihetskänsla och den friheten kunde vi ta oss igår.

Stjärnsol!

Stjärnsol!

Det hade varit mysigt att sova över i båten men vi hade inte förberett för detta så det får bli en annan gång snart. Det är härligt att sitta på båten när solen har gått ner en stilla natt. Plötsligt hör man musik på avstånd och så småningom kommer det en fullt upplyst dansfärja ute i farleden. Det ska visst vara Kiel-färjan som det är fest på, säger de som vet.

Ute på sjön var det fantastiskt, en sådan ljuvlighet som man bara får uppleva nån gång då och då och inte ens varje sommar. När havet är helt stilla, lent som sammet och så ändlöst vackert, när hav och himmel går ihop och bjuder på massor av distinkta nyanser av pastellfärger och silver.

Hav och himmel går ihop

Hav och himmel går ihop

Det var skönt att komma hem också och bara sätta sig ute i den ljumma sommarkvällen och ta vara på det levande livet som vi har här och nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s