Koooolt badliv!

Jag vill inte vara nån glädjedödare men ….sommaren går mot sitt slut. Jodå, vi har många fina, soliga dagar kvar att njuta av men vad gäller vårt båtliv så vet jag att det inte blir av att åka ut så mycket när all vardagslunk sätter igång igen.

Men i kväll så njöt vi för fullt! Det märks att semestern börjat tryta för det är båt-tomt i vikarna på Balgö men vi hade ändå sällskap. Eller som Henrik uttryckte det när vi skickade en bild till honom; ”Haha, lite skönt strandhäng” Och så här såg de ut, sköningarna 🙂

Kooolingar!

Kooolingar!

Vi tog en kort tripp ut till havs och hade endast med lite förtäring i form av pilsner, ölkorv och jordnötter. Det är allt som behövs efter ett sensommardopp i Kattegatt en ledig augustikväll. I alla fall när man snart ska hem och kolla på finalen av Grillmästarna och fixa lite gott tillbehör. Det blev lax och grönt i kväll.

Eftersom vi var allena på ön så tog vi oss friheten att bada näck och det känns lite olydigt, busigt och fritt. Vattnet var svalkande men ändå med såpass värme så att vi kunde plaska runt länge och väl utan att vilja kliva upp. Det var inte bara vi som gillade att bada, vi var i gott sällskap. 🙂

Svalka för en koool person!

Svalka för en koool person!

Tänk så bra de har det, kossorna som får vandra fritt ute i havsbandet hela sommaren. Det är så mysigt att se dem i sin frihet! Det är så man ska leva, jag kan tänka att dessa djur kanske har det bättre än många människor i vår närhet. Det är ju lite konstiga lagar och regler här i vårt land. Hästar får inte gå ensamma, hundar får inte vara ensamma mer än 6 timmar men gamla människor, och förresten människor överhuvudtaget får man lämna ensamma hur länge som helst.

Det är bra att det skapas positiva lagar för djuren men kanske är det dags att öka resurserna inom människotänket också. Det krävs inte jättemycket, bara se till så att snälla och kloka personer kan komma och sällskapa ensamma människor och hjälpa till med enkla vardagssysslor eller bara fika och prata lite. Nu i valtider ska det ju skapas en massa nya jobb. Det kan inte vara rocket science att förena dessa båda frågor.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s