Nu börjar allvaret igen!

Sommarlovet är slut. I morgon startar vi upp arbetet i köket igen. Tyvärr är vi nu tillbaka till att vara mottagningskök igen och det är inte roligt alls. Man ska laga mat i ett kök. Punkt!

Det ska i alla fall bli roligt att träffa arbetskamraterna igen och det ska bli skönt att komma igång i vanliga rutiner, men arbetsuppgifterna är inte så där enastående upplyftande när man helst av allt vill vara kreativ bakom grytorna.

Nästa vecka fylls skolan av elever, det ska bli skoj att träffa alla ”gamla” elever igen och så får vi bekanta oss med ett gäng nya ettor som börjar gymnasiet. De ser alltid lite vilsna ut i början och det är roligt att följa deras utveckling de tre år de går i vår skola. Från att vara unga, gängliga och lite ängsliga när de börjar ettan till att vara betydligt vuxnare, säkrare och frimodigare i slutet av trean (och i vissa fall fyran). Jag gillar tonåringarna och de unga vuxna. De är nog de roligaste människorna i världen att ha kring sig dagligen!

Nåväl. Jag har lite annat att se fram emot i höst. Min planering fortsätter och till helgen börjar jag på en utbildning som heter ”Grön affärsglädje”. Den ser jag mycket fram emot, den kommer att ge mig både bra kunskaper och många goda kontakter, det är jag säker på. Sen ska jag gå några kurser på Restaurangakademin i Stockholm och det är riktigt, riktigt spännande och lite pirrigt! Jag kan inte låta bli att le när jag tänker på det 🙂

Det ska också bli roligt att vara en del i skolkockarna.se och se vart det leder och så har vi ju Årets Kock- delfinalen i Halmstad i oktober! Den stora finalen i Årets Kock 2015 kommer att gå av stapeln i Göteborg och det är ju enkelt och smidigt för mig som bor nära glada Götet!

Hösten blir nog bra, trots allt! Och till vintern är det dessutom final i Bocuse d’Or i Lyon! Heja Sverige!

Rönnbär - hösten är på ingång

Rönnbär – hösten är på ingång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s