Mysigaste matlagningen

Jag fick frågan; -Vad är den mysigaste matlagningen?

Nja, jag gillar ju att laga mat överhuvudtaget, men den mysigaste…?  Men svaret lät inte vänta på sig. Jag gillar höst och vinter i stort mått så följande måste bli svaret. Tänk dig det här önske-scenariot:

Ledig lördag eftermiddag. Frost eller lite snö i en blek vintersol visar sig utanför fönstret. Det är laddat med stearinljus och lyktor överallt på min inglasade altan. Att då köra igång uteköket med ett långkok i form av en gryta, stek eller en härlig köttfärssås som får puttra läääänge, det är livskvalitet det! Det blir lite immigt men man får glänta på fönstrena lite grann och tända gasolelementen en smula så det i alla fall håller 18-20 grader ute på altanen. Sen, när det börjar mörkna så tänder vi alla levande lågor på hela altanen.

Servera den ljuvliga grytan/steken/såsen och plussa på med ett fantastiskt, mustigt potatismos smaksatt med jordärtsskocka, smör och grädde. Kokt broccoli är alltid rätt och så en fräsch, underbar, frisk, fruktig sallad till, som lättar upp anrättningen och ger den en touch av sommar.

Och på tal om sommar… att steka nyfångad makrill i stearinljusens sken är närapå lika mysigt! Puss å Kram! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s