Nämen så trevligt!

Koll på läget? Njaäe… inte i hela detta fallet. Jag sticker till Stockholm i morgon och jag har några punkter inplanerade och några hänger löst.

My number one är Restaurangakademien på lördag! Kurs med Fredrik Eriksson står det på schemat. Det ska bli sååååå spännande, roligt, pirrigt, givande, jag är helt säker på att det blir en det-lever-jag-på-länge-upplevelse! 🙂

I morgon blir det besök på Fotografiska där det pågår utställningar av bland annat Lisa Ross, Dana Sederowsky och Lu Kowski. Men mest av allt vill jag se Sebastiao Salgado’s  utställning Genesis! (bild nedan)

04-3-291-62 kopia

När jag ändå är på Fotografiska så missar jag så klart inte restaurangen där Paul Svensson är inspiratör och håller ett vakande öga på vad som serveras. Om jag har tur så är uteserveringen fortfarande öppen och solen är pigg och alert och kan skina ikapp med mig när jag sitter där och ler i glädjen över en helg i huvudstaden. 🙂

Och nu till det där med bristande koll på läget… På söndag står det på schemat att vi besöker nyöppnade Yolo i Djursholm på brunch. Ja, jag vet att köksmästaren där är med i kocklandslaget och jag vet vad han heter Jonas Lagerström men inte så mycket mer. När jag skulle tanka idag så möttes jag av följande affisch

Frukostreklam på Statoil

Frukostreklam på Statoil

Ja, så ser han alltså ut och på söndag ska han laga mat till mig! Fast inte frukost eller mellanmål på Statoil utan brunch på YOLO och inte har han en aning om det, kanske har han till och med en ledig dag, vad vet jag? Jag tänker mig i alla fall att det blir en fantastisk matupplevelse, för som om det inte vore nog med en landslagskock så har han ju en meriterad kollega som kreativ ledare på Restaurang YOLO i form av Jonas Lundgren som ni kanske såg i förra årets Kockarnas Kamp och som har kommit tvåa i Bocuse d’Or, matlagnings-VM! Det förpliktigar.

Jag är i goda händer kommande helg, var så säker! Läs om helgens upplevelser här på Sandahls Matprat dag efter dag! Jag ska nörda loss i hundraåtti i Gastronomins underbara värld, häng med vetja! Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s