Schyssta bananer!

Överraskning!

I vår matsal på skolan serverades på fredagen goda soppor, stekt färsk torsk med kall sås och raitakyckling. Det fanns alltså lite att välja på och våra trevliga, goa gäster tackade, bockade och önskade trevlig helg! Idag var det extra mysigt och välkomnande vid serveringen därför att skolans café, Café Teknik bjöd på bananer till efterrätt! Det var uppskattat!

Var ligger landet där man böjer bananerna... Tra-la-la!

Var ligger landet där man böjer bananerna… Tra-la-la!

Eftersom det ekade i kylskåpet hemma så var det dags att besöka mitt andra hem, Ica Hajen efter jobbet. Det var extra roligt att gå där idag, de har byggt upp en jättefin höstmarknad och ett grönsakstorg vid avdelningen för frukt och grönt och det blev en helt annan stämning att gå där och handla idag! Mysigt!

Lockande grönsakstorg!

Lockande grönsakstorg!

Jag hade planerat att göra ett långkok med massor av goda rotfrukter, lök och fint nötkött på kvällen så det var nästan lite meditativt att gå där och titta, lukta, välja och vraka bland alla godsaker.

Snyggt och läckert!

Snyggt och läckert!

Det är inte speciellt svårt att fylla en kundvagn på fredagseftermiddagen när det kryllar av alla fantastiska frukter, grönsaker och rotfrukter i affären. Jag blir helt lyrisk och vill bara hem och nörda loss i köket. Jag fick också tag på fint, svenskt nötkött i form av Fransyska så det blev en riktigt god, mustig och smakrik kött- och rotfruktsgryta som fick puttra länge i stearinljusens sken på altanen. Livskvalite!

Jag känner mig också nöjd med att komma hem med kaffe som är eko och reko. Dessutom är paketet så snyggt så man vill knappt öppna det. 😉

Rättvisemärkt och ekologiskt kaffe från Arvid Nordström

Rättvisemärkt och ekologiskt kaffe från Arvid Nordström

Däremot så fick jag inte tag på MSC-märkt tonfisk. Det ska finnas i en så stor och modern affär tycker jag så nu får jag göra en påtryckning i min Ica-butik. Det duger inte i dessa tider att inte kunna erbjuda kunderna fisk från säkra bestånd. Ska genast ta tag i detta.

Trevlig helg!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s