Slutevent med Grön Affärsglädje!

Mässa. Lite pirrigt är det alltid! Nu ska man stå här och sälja in sig och sin affärsidé. Vi var i Väröbacka utanför Varberg på vackra och gemytliga Torna Gård som är en kringbyggd Hallandsgård från 1800-talet. Solen sken och besökarna strömmade in i en jämn takt.

Torna Gård. Den charmiga kvinnan är en av våra kursledare, Hélen Andersson!

Torna Gård. Den glada, vackra kvinnan är en av våra kursledare, Helén Andersson!

Det var fullt drag och livlig verksamhet både inne i den gamla ladugården där många bord var uppställda och pyntade och ute på gården där också försäljningen pågick för fullt. Här säljer Camilla sina importerade delikatesser av olika slag.

Smakprov och försäljning av "Spansk Mandel"

Smakprov och försäljning av ”Spansk Mandel”

Det var en del hästinriktade försäljare på vår mässa och en av dem var Lene från Göteborgs Equipment Coach. Hon hjälper hästägare att prova ut sadlar och annan utrustning så att häst och ryttare ska bli harmoniska ekipage.

Allt för hästen

Allt för hästen

Det pågick också ponnyridning ute på fältet med Torpa Ponnylek. Det är alltid poppis med hästar och de här var lite lagom höga för de mindre barnen. Men men, envisa och bestämda kan de vara trots att de är små.

Ett sött ekipage

Ett sött ekipage

Inne i ladan stod Anna från Stjärnklara gård och berättade om sin verksamhet med bland annat Turridning. Hon har olika hästraser men alla hästar är snälla och fina att sitta upp på, och det skulle jag gärna prova på en dag! Det fina är att man kan rida tillsammans även om en är rutinerad och den andre nybörjare. Ingen prestation krävs med andra ord, utan bara vilja och glädje.

Turridning och häst-shop

Turridning och häst-shop med second hand-möjlighet

Under dagen förekom flera inspirerande och lärorika föreläsningar som vi kunde ta del av. Bland annat berättade glada och sympatiska Kathinka Lindhe om hur vi lättast kan nå ut med vårt budskap och få pressen att berätta om att våra företag finns. Hon berättade också om sin nyskrivna bok ”Sorgeliga saker hända”. Gripande läsning om historien kring Elvira Madigan presenterad ur ett annat perspektiv än det vi är vana vid. En släkthistoria som berör.

Kathinka Lindhe med sin bok, "Sorgeliga saker hända"

Kathinka Lindhe med sin bok, ”Sorgeliga saker hända”

Inne i ladugården där jag stod hade jag mycket trevligt sällskap av många entreprenörer av olika slag. Det är fantastiskt med all kreativitet och all lust och vilja att hjälpa andra och att få andra människor att trivas och må bra. Här är två exempel på detta, Helen som hjälper människor till bättre hälsa med bra produkter och metoder, och Inger som får gästerna att må bra på sitt kvalitativa Bed & Breakfast, Axtorna.

Hälsa och välbefinnande på olika sätt

Hälsa och välbefinnande på olika sätt

Några andra av min närmaste ”grannar” stod också för olika typer av det goda i livet och guldkornen i vardagen. Det var Anne som säljer lökväxter och blommor i Åkershult, vårväxter som ska ge oss färg, doft och tro på en ny sommar och så var det Agneta som vill få oss att må bra med ekologiska, rena hudvårdsprodukter.

Trevliga kvinnor med bra produkter

Trevliga kvinnor med bra produkter

Det pågick också aktivitet ute i en annan del av ladan. Där var det full fart med kardning av ull. Eréne och Josefine presenterade sina härliga ullprodukter och sin sömnad av vackra kläder. De hade också gjort jättetjusiga lampskärmar av ull, en av dem skymtar till höger, den som ser ut som en röd tomteluva.

Full fart på logen!

Full fart på logen!

Under lunchen blev det ännu mer full fart på logen när mina kurskollegor och ledare öste på med lite sköna moves. Inga ledsamheter vilar över Grön Afärsglädje vill jag lova!

Shake it babes!

Shaking babes fångade in action!

Jag fick också nöjet att träffa två fantastiskt snälla och väluppfostrade border-collies som ”jobbar” som vårdhundar. Det innebär att de tillsammans med sin förare besöker till exempel äldreboenden. Närhet till djur kan ge många goda fördelar för människor med olika funktionshinder och Anne som äger hundarna har tillsammans med en av dem, Alfons, blivit Hallands första diplomerade vårdhundsteam. Detta är Alfons mysiga kollega, Viggo.

Duktig och vacker hund

Duktig och vacker hund

Jag fick en riktig aha-upplevelse när jag satte mig på en stol som var en grov trädstam som var utsågad med motorsåg. Jag ville knappt resa mig upp igen. Jag är född och uppväxt i skogstrakter och har alltid ägnat mycket tid i skogen och lekt där under min barndom. När jag satt på denna fantastiska fåtölj så slappnade jag av helt och kände mig riktigt jordad, det var en härlig känsla!

Varsågod och sitt sa Marie. Men sen ville jag knappt resa mig.

Varsågod och sitt sa Marie. Men sen ville jag knappt resa mig.

Mitt på dagen så stod det röstcoaching på schemat. Den pågick som en workshop inne i ladan och det är en riktigt befriande upplevelse. Min kurskamrat, Birgitta som är röstcoach och specialpedagog höll i det hela.

"Jag är en liten myra men jag vill bli en hamnarbetare"

”Jag är en liten myra men jag vill bli en hamnarbetare”

Mitt upp i alltihopa så dök det upp en reporter och en fotograf från Hallands Nyheter som är vår lokaltidning i Varberg. De gjorde ett jättebra reportage från dagen och även om jag verkligen inte gillar att stå framför kameran så var det inte så läskigt som det brukar. Kanske börjar jag vänja mig eller så var fotografen särskilt skicklig. Men, payback’s a bitch så han fick bli snällt bli fotad av mig, och det gjorde han med den äran. 😉

Snygg fotograf från HN

Snygg fotograf från HN

Sen var det dags för nästa föreläsning då en av våra utbildare, Helén Andersson äntrade talarstolen. Nej, i detta rummet fanns det ingen egentlig talarstol men Helén har faktiskt stått i Riksdagens talarstol så hon vet hur slipsten ska dras! Idag pratade hon om sitt liv med mycket känsla och nerv och titeln på talet var ”Med högklackade skor och skit under naglarna”

Föredrag med känsla för, och kärlek till livet här och nu

Föredrag med känsla för, och kärlek till livet här och nu

Har du hört talas om Dryaderna? Enligt den grekiska mytologin så är en dryad en nymf som övervakar träden. Föreningen Dryaderna är en opartisk förening för skogsintresserade kvinnor. Man behöver inte äga skog för att vara med – men man vill stärka kvinnors kunskap om skogsbruk. Bra och intressant!

Dryaderna värnar om skogen

Dryaderna värnar om skogen

 

Chabby chic och arbetskrävande sömnader

Inkännande chabby chic-produkter och arbetskrävande sömnader. Fantastiskt fint!

Här står charmiga Merja från Frillesbergs Pensionat och bjuder på godsaker medan hon berättar om sin verksamhet för alla intresserade. Vi i Grupp 5 i Grön Affärsglädje bodde fint och åt gott hos Merja för några veckor sen.

Varsågod! Ta en smakbit!

Varsågod! Ta en smakbit!

Friskvårdscentralen Sama-Sama var på plats med info om sin verksamhet som består av bland annat yoga, massage, meditation och hälsofrämjande events. Man kunde idag också få en gratis massage av nacke och axlar på Torna Gård. Det såldes också tunga, dekorativa och snygga dörrstoppar av rustika material på vår mässdag.

Tunga dörrstoppar

Snygga dörrstoppar

Matglädje i Halland deltog på mässan och förmedlade sin tanke om att hjälpa stressade familjer till, att trots tidspress kunna servera hemlagad, god mat av bra lokala råvaror och Susanne och Gunnel hade med lite färdiga maträtter att sälja. En bra idé som främjar vardagsgastronomin.

Matglädje i Halland

Matglädje i Halland

Sen var det dags för dagens sista föreläsning som handlade om konsten att ta betalt för sina varor och tjänster. Ulla-Lisa Thordéns föreläsning var rapp och humoristisk med rubriken ”Sätt rätt pris på dig själv – på alla plan”. Det var mycket tänkvärt hon hade att komma med så det är bara till att försöka ta tillvara alla goda råd och bli bra på att värdera sig själv.

Upplyftande föreläsare - Ulla-Lisa Thordén

Uppskattad och underhållande föreläsare – Ulla-Lisa Thordén

En rolig dag börjar lida mot sitt slut och folk packar ihop sina pinaler från borden och snart är det tomt och öde i ladan igen så när som på de nu odekorerade borden. Jag vill bara visa några charmiga detaljer från ladugården på Torna Gård. Ett monument över tider som flytt.

I detta båset stod Maj-Ros

I detta båset stod Maj-Ros

En vepa med fläkt och fart hängde på en dörr.

Snart kommer korna utrusande ur tyget!

Snart kommer korna utrusande ur tyget! Fäna keser, eller hur det nu stavas …

Och så denna fantastiska radio som stod i rummet där de kortare föredragen, Speakers Corner, ägde rum

Utvecklingen har gått framåt

Utvecklingen har gått framåt. Tror jag…

Tusen tack alla för en givande, rolig och solig dag! Tack Helén och Ulrika som arrangerat och tack Gunilla som lånade ut vackra Torna Gård till oss! Tack alla som bakat goda kakor, lagat god mat och alla som varit utställare, föreläsare och funktionärer! Vi gjorde det tillsammans och jag tycker att det är fantastiskt bra och stärkande med kvinnliga nätverk!

Home Midddle Image

Gunilla Lindberg på Torna Gård. Läs mer om Torna Gård på http://www.tornagard.se. (Bilden ovan har hämtats från Torna gårds hemsida)

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Slutevent med Grön Affärsglädje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s