Mitt Kök-mässan

I lördags tog vi en tur till Älvsjö och Mitt Kök-mässan. Det var full fart på mässgolvet, det lagades mat, provades viner och andra drycker, det minglades och provsmakades och man kunde interagera med Hälsomässan som låg vägg i vägg med MittKök-mässan.

Myller på mässan

Myller på mässan

Vi var där på eftermiddagen av lördagen men det är lätt att tillbringa många timmar, ja en hel dag på en mässa som sjuder av liv, glädje och lust till mat och dryck. Det är roligt att mingla runt och ta del av alla intryck, smaker och säljargument som finns. I en av montrarna stod Maria Montazami och föreläste,

Maria Montazami delar med sig av sina kunskaper i en Champagne-monter

Maria Montazami delar med sig av sina kunskaper i en Champagne-monter

Jag gillar ju både rosa och glitter och det gör kanske Maria M också. I alla fall så såg det ut så här i den montern Maria stod i. Det var Taittingers monter och man kan gissa att det gjordes reklam för roséchampagne

Disco!

Disco!

Vi minglade runt och avsmakade några viner. Vi provsmakade några smårätter. Vi kände oss lite småhungriga och gick till en av mässrestaurangerna och tog oss något att äta. Henrik hade varit sugen på burgare sen gårdagens besök på #Yolo, där han fick syn på, och inte kunde släppa, en liten god burgare. Vi skulle snart landa på #Restaurang Volt så vi höll oss ändå sparsmakade. Jag tog pommes med dip, de var härligt frasiga och varma direkt från fritösen och de var extra goda eftersom det var en och annan sötpotatisstrimla bland potatisen. Henrik klarade med galans en mästarburgarare Andreas-style

Bästa burgaren  a là Andreas Hedlund

Bästa burgaren a là Andreas Hedlund

Vi minglade vidare och det var full aktivitet i utställningshallen. Det var matlagningskurser som pågick under helgen och många privatpersoner var intresserade av att deltaga och lära sig mer om festmatlagning och några knep för att bli en riktigt vass hemmakock.

DSCN0231

 

När vi gick runt i lokalerna på lördagseftermiddagen så hade mässan redan pågått i nästan tre dygn så man kan gissa att det mesta redan hade hänt. Men det fanns fortfarande många intressanta föreläsningar att delta i, en av dem var en drinkskola i Allt Om Mat’s regi, jag tror att Jens Dolk fanns med nånstans bland drink-recepten. 🙂

Drinkskola

Drinkskola

Vi promenerade vidare och kikade lite men snart var det dags att dra sig mot utgången och invänta taxin som tog oss tillbaka till Stockholms centralare delar och Restaurang Volt på Kommendörsgatan där vi skulle avsluta kvällen. Jag kunde bara inte låta bli att ta med denna bilden. Goda kryddor och rosa glitter (kvinnan till höger i bilden har glitter i sin rosa tröja).

Kryddigt och glittrigt. Det genomsyrar min helg i Stockholm! I ett rosa skimmer. Puss å Kram!

Kryddigt och glittrigt!

Kryddigt och glittrigt!

 

 

Allt-montern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s