Wow-helg i Stockholm

Jag har mycket att berätta om helgen, men timmen är sen och jag är ganska trött efter 68 timmars intensiv men rolig action i Huvudstaden! Tåget rullade in på Stockholms central i fredags förmiddag. Jag tog tunnelbanan till Slussen och sen en promenad till ett av mina favoritmål i Stockholm, Fotografiska.

Fotografiska

Fotografiska

Där intogs, tillsammans med min son Henrik som jobbar där, en fantastisk lunch à la Paul Svensson som är matkreatör på Fotografiska. Vi åt rimmad fläsksida from heaven på en bädd av stuvad spetskål som var amazing!

Ljuvligt gott!

Ljuvligt gott!

Sen tittade jag runt på utställningarna ett varv innan Henrik slutade och vi åkte ”hem” till Gärdet. Duscha, fixa till profilen och sen mot Mörby Centrum och efter det buss till Djursholm och #Yolo.

Där frossade vi loss i en femrättersmeny med vinpaket. Oj, så mycket goda smaker vi fick pröva på! Vi hade beställt bord vid Chef’s Table eftersom vi båda är multiintresserade av mat och gärna vill veta hur tanken är kring råvarorna som används och maten som serveras. Det är givande att kunna fråga och diskutera med kockarna. Vi åt bland annat en fantastisk piggvar på #Yolo!

Underbart god piggvar med slag, päron kål och citron

Underbart god piggvar med slag, päron, kål och citron

Mat är intressant med allt vad det innebär. Alltifrån odling och produktion till finmatlagningen via hemmaköket och det offentliga köket. Mat är ett av de grundläggande tingen för överlevnad, så enkelt är det. Egentligen. De fyra saker vi behöver för att överleva är till syvende och sist mat, sömn, rörelse och kärlek. That’s all folks.

När lördagsförmiddagen kom så tog vi det lite lugnt, filosoferade lite och vilade en stund till. Sen stack vi till Älvsjö och Mitt Kök-mässan och minglade runt. Där var det full fart. I en av champagne-montrarna uppträdde Maria Montazami bland rosa disco-bollar.

Maria Montazami

Maria Montazami

Sen tog vi en taxi direkt till Restaurang Volt på Kommendörsgatan. Det var lite småregnigt och höstruggigt ute men inne välkomnades vi av en varm och stilren atmosfär med elegans och en ödmjuk känsla.

Vi satte oss vid vårt bord, beställde in en sex-rättersmeny och blev serverade de mest fantastiska rätter. En favorit var denna tjusiga tallrik som kom in med ljuvliga smaker från natur och trädgård. Smakerna var helt amazing. Det var också ett plus i kanten att vi kunde dela på ett vinpaket med utvalda viner till rätterna.

Rödbeta med inlagda fläderbär och myskmadrakräm

Rödbeta med inlagda fläderbär och myskmadrakräm

Så var det då söndagens äventyr kvar. Det ägde rum på Restaurangakademien, denna dag under ledning av Paul Svensson. Vi lagade och avnjöt massor av god mat med grönt i fokus. Vi fick mängder av nya kunskaper, bra tips och mycket inspiration!

Paul beskriver rotselleri som den ska se ut!

Paul beskriver rotselleri som den ska se ut!

Paul lotsade oss med bravur genom de tolv rätterna vi tillagade under dagen. Vi fick prova på och smaka på, lite av varje. Det är roligt att göra nya bekantskaper med människor som har samma intresse och iver som man själv har och det är givande att diskutera och reflektera över allt från enkla recept till hållbara lösningar.

Det kommer reportage från alla dessa händelser under följande vecka. Tills dess – lev väl och var rädd om dig och de dina!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s