Lätt och läcker förrätt

Vi inledde adventsmyset med god mat i gott sällskap. Min ”gamla” kamrat och ständiga vapendragare Karlsson kom hit och vi kalasade i sedvanlig ordning på en hel del godsaker. Vi lärde känna varann på gymnasiets Konsumtionslinje som det hette på den tiden och där lärde vi oss en hel del om matlagningens grunder. Vi var redan då riktigt bra på att uppskatta goda smaker och att smaka på det mesta och de gamla konsumtionstakterna sitter minsann i.

Jag gjorde en skogssvampslasagne à la Paul Svensson och Karlsson, med sin konstnärliga ådra snickrade ihop denna snygga skaldjurstallrik.

Perfekt start på helgen!

Perfekt start på helgen!

Jag hade säkert inte kommit på tanken att använda mig av papperspåsen som skaldjuren låg i som dekoration på tallriken, men visst blev det snyggt! Rätten består av en havskräfta, några stora, goda kokta räkor och några rökta räkor, en skagenröra, en räkröra, ett salladsblad och några limeklyftor. Detta är perfekt när man inte har tid och ork till att stå och laga mat och dessutom blir det alltid en lite lyxig känsla med skaldjur. Till detta hade jag bakat ett gott bondbröd och så drack vi en chardonnay till. Funkade perfa!

Enkelt, gott och tjusigt!

Enkelt, gott och tjusigt!

En reaktion på ”Lätt och läcker förrätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s